Hlavní obsah

Snad po hluchém období přijdou zase lepší výsledky, přeje si litvínovský útočník Mikúš

Litvínov

Maximálně využít současnou reprezentační přestávku k regeneraci sil a především k přípravě na pokračování extraligy. Takové je hlavní motto hokejistů Litvínova, kteří neprožívají zrovna šťastné výsledkové období. „Dáváme málo gólů,“ říká slovenský útočník Juraj Mikúš, jenž je ale po veteránech Lukešovi, Hüblovi a Trávníčkovi čtvrtým nejlepším střelcem mužstva se čtyřmi brankami.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Litvínova Juraj Mikúš, Ondřej Jurčík a Michal Trávníček se radují z gólu na ledě Zlína.

Článek

Na začátku sezony jste zaujal třemi extraligovými trefami, na další branku jste čekal až do 18. kola. Hodně jste si oddechl?

Je pravda, že jsem v Chomutově skóroval po dlouhé době. Byla to pro mě vzpruha po hluchém úseku, kdy mi to tam nepadalo. Zranění mě připravilo o čtyři utkání, kupodivu v prvních dvou po návratu se mi hrálo výborně. A pak jsme měli náročný dvojzápas ve dvou dnech.

Jak posuzujete svoji střeleckou bilanci?

Každý ode mně asi čeká víc gólů i nahrávek. Když to nejde v koncovce, snažím se hrát aspoň dobře v defenzivě a stále věřím, že zase přijdou příznivé výsledky.

V čem je litvínovská slabina?

Střílíme málo branek. Na každé přečíslení, útočnou akci se moc nadřeme. Proto jsme uvítali reprezentační přestávku kvůli možnosti odpočinku i následnému tréninku. V extralize se hraje náročný hokej, klobouk dolů před soupeři včetně posledního Chomutova.

Na čem byste tedy chtěli stavět v dalším průběhu extraligy?

Máme šikovné hráče, ale nedostáváme se do velkého počtu šancí na rozdíl od některých celků, s nimiž jsme prohráli. To musíme zlepšit a vypilovat útočnou fázi, aby naše střely ohrozily branku soupeře. Je potřeba podržet puk i na modré čáře a pálit i z druhé vlny. Drží nás brankář Jaroslav Janus.

Po reprezentační přestávce hostí Litvínov ve středu 14. listopadu Energii Karlovy Vary, za kterou hraje váš bratr Tomáš Mikúš. S čím do zápasu půjdete?

Pokud zůstanu u naší formace, v níž nastupuji, tak v posledních třech kolech jsme dali gól. Věřím, že jsme se tím zvedli a navážeme na to i v příštím utkání.

Reklama

Související témata: