Hlavní obsah

Extraliga místo Kladna? O Plekance stojí Třinec, uvažuje o něm i Sparta

Praha

V průběhu probíhajícího týdne by měl dorazit z Kanady zpátky do své vlasti a mělo by tak být jasněji, kam povedou jeho další hokejové kroky. Tomáš Plekanec po svém pátečním konci v Montrealu naznačil, že pokračovat bude v Česku. To však ještě nemusí znamenat, že půjde o návrat do mateřského Kladna. Šestatřicetiletý útočník může dát přednost extraligovému angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Navlékne na sebe Tomáš Plekanec znovu kladenský dres, nebo kývne na některou z extraligových nabídek?

Článek

Kdyby Rytíři hráli tuzemskou nejvyšší soutěž, nebylo by co řešit. Plekanec je kladenským odchovancem a patriotem, za středočeský klub, ze kterého v roce 2002 vyrazil za oceán, si naposledy zahrál v sezoně 2012/2013 během výluky v NHL.

I nyní o něj Kladno usiluje, majitel Jaromír Jágr by svého kamaráda bral všemi deseti. „S Tomášem jsme celoročně v kontaktu a není žádné tajemství, že o něj stojíme. U nás má dveře vždycky otevřené. Jeho návrat by byla obrovská věc,“ netají mluvčí Rytířů Vít Heral.

Jenže v Kladně si dobře uvědomují, že Plekanec může ještě nějakou dobu chtít hrát o patro výš než v Chance lize. „Tomáš toho pro Kladno hodně udělal, takže je jasné, že bychom mu v případě jeho zájmu působit jinde jistě nebránili,“ dodává jedním dechem Heral.

Brno mlží, Třinec přiznává zájem

A nabídky z extraligy Plekanec jistě obdrží. V zákulisí se mluví o zájmu brněnské Komety, i když její představitelé nastalou situaci nechtějí komentovat.

To v Třinci, který stojí i o služby Jaromíra Jágra, veřejně vyhlásili, že Tomáše Plekance by ve svém klubu viděli velice rádi.

„Ano, o Tomáše Plekance máme zájem. Jsme předběžně domluvení na tom, že až se Tomáš vrátí do Česka, tak si sedneme a probereme možnosti jeho případného působení u nás,“ napsal Sport.cz tiskový mluvčí Ocelářů Radim Sajbot.

Vyjádřila se i Sparta

Nabízí se i Sparta, vždyť Praha je od Plekancova rodného Kladna vzdálena jen 30 kilometrů. A sportovní manažer Sparty Michal Broš zájem o Plekance nevyvrátil. „Nedovedu si představit klub, který by řekl, že nemá zájem o hráče kvalit Tomáše Plekance,“ prohlásil Broš.

Zdá se, že trojnásobný medailista z MS bude mít na výběr z řady nabídek...

Reklama

Související témata: