Hlavní obsah

Hokejový útočník Vlasák končí ve Slavii, jde do Švédska

PRAHA

Hokejový útočník Tomáš Vlasák nečekaně končí své angažmá v pražské Slavie a odchází do Švédska. Trojnásobný mistr světa přestupuje do Linköpingu, kde se potká mimo jiné s gólmanem Romanem Čechmánkem. "Dohodli jsme se na ukončení Tomášovy smlouvy se Slavií a podepsali kontrakt zatím do konce sezóny ve Švédsku," řekl ČTK hráčův zástupce Aleš Volek.

Článek

Jedenatřicetiletý útočník si vyzkouší další zahraniční soutěž. V minulosti působil ve Finsku, ve Švýcarsku a v Rusku, krátce hrál i v zámoří. Vlasák přišel do Slavie před dvěma lety po nevydařeném angažmá v ruské Kazani. V následujících dvou sezónách patřil mezi nejproduktivnější hráče týmu kouče Vladimíra Růžičky. Stejně si vedl i v tomto extraligovém ročníku, v kterém se však klubu nedaří tak jako v minulosti.

"Necítil se tak vytížený, jak bychom si představovali. A dostal dobrou nabídku, která byla výhodná i pro klub," vysvětlil Volek důvod hráčova odchodu ze Slavie. Vlasák v letošní sezóně odehrál za Slavii, které patří v tabulce deváté místo, 32 zápasů, v nichž vstřelil čtrnáct branek a přidal deset asistencí.

Čechmánek mu angažmá vychválil

Účastník Světového poháru v roce 2004, který startoval na světových šampionátech v letech 1999 až 2002, se do Švédska vydá v neděli. Poprvé by v novém působišti měl nastoupit po skončení reprezentační přestávky, kterou vyplňuje třetí díl seriálu Euro Hockey Tour Channel One Cup v Moskvě a v Helsinkách.

"Už se tam těším. Mluvil jsem s Romanem (Čechmánkem) a ten mi říkal, že se mi tam bude líbit a budu tam spokojený," řekl Vlasák ČTK. Hlavním důvodem jeho odchodu ze Slavie je prý finanční situace pražského klubu. "Už se to táhlo dlouho. Na začátku sezóny se nám nedařilo a kritika padla i na mě, což jsem bral, protože jsem patřil mezi nejlépe placené hráče týmu. Pak jsem se z toho ale dostal a hrál dobře. Přesto jsem nedohrával konce zápasů, i když jsem podle mého měl hrát," uvedl.

Vlasák: Chtěli, abych byl otrávený

Když si o své nespokojenosti promluvil s trenérem Růžičkou, situace se prý na chvilku uklidnila. "Pak ale vyšlo najevo, že hlavním důvodem jsou finance. Slavie už nemá takový rozpočet jako v minulosti a musí s ním jít dolů," podotkl Vlasák, jehož mrzelo, že mu to nikdo neřekl přímo. "Chtěli, abych byl otrávený a vše ukončil sám. Přitom kdyby přišli a řekli to na rovinu, mohli jsme se dohodnout lépe," řekl Vlasák, který v minulosti hrál za Hämeenlinnu, Los Angeles, Omsk, Ambri-Piottu či Kazaň.

Před začátkem letošní sezóny počítal s tím, že kariéru zakončí doma a ve Slavii. "Teď se ale vše změnilo. Už tam není silný sponzor, který by přišel a dal jeden dva milióny," poukázal Vlasák na změnu ve financování klubu ze strany společnosti Skanska. Přesto prý ze svého mateřského týmu neodchází ve zlém.

Jen musí nečekaně řešit vánoční program. Do Švédska totiž odletí bez rodiny. "Ale doufám, že budu moci na 23. a 24. prosince přiletět domů. A později přiletí oni za mnou," uvedl Vlasák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice