Hlavní obsah

Plekanec přerušil angažmá v Česku, na Vánoce letí za dětmi do Kanady

Praha

Napětí panující mezi rozvádějícími se manželi Tomášem Plekancem a Lucií Vondráčkovou dohnalo 36letého hokejistu k nečekanému kroku. Dočasně přerušuje svoje působení na českém ledě a na Vánoce letí za svými syny do Kanady.

Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno

Kladenský útočník Tomáš Plekanec se ve speciálním vánočním dresu raduje z jednoho ze svých dvou gólů proti Přerovu.

Článek

„Vím, že to není standardní chování profesionálního hráče, ale nemohu jinak. Nejsem jen hokejista, jsem taky táta a vánoční svátky chci strávit se svými syny. A když nemohou přijet ani na prázdniny do Česka, letím tedy já za nimi," oznámil Plekanec na svém facebookovém profilu těsně před začátkem pátečního extraligového utkání Komety s Plzní, které pro něj bylo posledním hokejovým vystoupením v roce 2018.

„Vedení Kladna i brněnského klubu je o všem detailně informováno a děkuji jim za jejich vstřícný přístup. Chci touto cestou i své fanoušky informovat, že mezi svátky nebudu hrát. Odlétám z rodinných důvodů na několik dní do Kanady," konstatoval Plekanec a termín návratu neupřesnil. Ale pravděpodobně to bude po 6. lednu, kdy jeho dětem zase začne v zámoří škola.

Plekanec doma stihl za Kladno pět prvoligových zápasů s bilancí 4+2 a v extralize nastoupil v brněnském dresu ke čtyřem utkáním. Dal přitom hned při své premiéře gól do sítě Sparty. Jenže ten mu byl při video revizi zápisu nakonec vymazán, protože kotouč doputoval do sítě pražského celku z hole Silla a Plekanec se jej nedotkl, a tak má v extraligovém kanadském bodování zatím jen dvě asistence.

Reklama

Související témata: