Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 4:2Vedoucí Třinec potvrdil formu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Svačina 1 : 0
24. Škůrek 1 : 1
27. Kovařčík 2 : 1
36. Adámek 3 : 1
47. Dravecký 4 : 1
59. Mráz 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté vedoucího Třince porazili ve 28. kole extraligy doma Olomouc 4:2 a vyhráli čtrnáct z posledních patnácti utkání. Oceláři získali klíčový náskok v rozmezí 27. až 36. minuty, kdy na vyrovnávací branku Davida Škůrka odpověděli Ondřej Kovařčík a Marián Adámek. Oceláři se dobře naladili na Spenglerův pohár v Davosu, do kterého vstoupí 26. prosince zápasem proti Magnitogorsku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Růžička a Jiří Polanský z Třince se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Třinec byl v první třetině nebezpečnější a v sedmé minutě se ujal vedení. Krajíčkovu střelu od modré čáry tečoval před brankářem Konrádem Svačina. V dobrých příležitostech se ocitli z domácích ještě Mikulík, Chmielewski nebo Gernát, ale skóre se nezměnilo.

Olomouc, která nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Irgla, hrozila spíše střelami z delší vzdálenosti. Burianův pokus jen těsně prosvištěl kolem tyče Hrubcovy branky.

Hosté v prostřední části udeřili ve své první přesilové hře. Trvala jen pět sekund. Po vyhraném vhazování napřáhl Škůrek a jeho projektil od modré čáry skončil až v brance.

Z podobné situace si Třinec vzal zpět vedení. Jeho formace svírala soupeře v pásmu téměř dvě minuty, během nichž navíc hostující Staněk ztratil hůl, takže Kovařčík mohl zblízka dorazit Růžičkovu střelu do prázdné branky.

Potom Bukarts v přečíslení dvou na jednoho trefil Konráda, který vychytal i pokusy Svačiny a Polanského. Domácí ale třetí gól přeci jen přidali po nádherné individuální akci Adámka. Třinecký obránce naznačil zpoza pravého kruhu střelu, obelstil tím Švrčka a následně se trefil do horní části branky. Na druhé straně se dvakrát dostal za třineckou obranu Ostřížek, jenže Hrubec jeho pokusy kryl.

Třinec v závěrečné třetině nebránil náskok. V přesilové hře mohl zvýšit Ondřej Kovařčík a vzápětí trefil Hrňa tyč. Čtvrtý gól dala čtvrtá formace Ocelářů. Chmielewského ránu kryl Konrád ramenem a Dravecký plácl do vyraženého puku, který zaplachtil přesně k tyči. Brankovou konstrukci trefil vzápětí i Růžička.

Hosté ještě zápas mohli zdramatizovat, ve velkém závaru Tomeček se Strapáčem ale i kvůli obětavým zákrokům Gernáta a Adámka puk do branky nedotlačili. Přesto Olomouc snížila, když Mráz dorazil puk po průniku Skladaného. Jinak Oceláři bez problémů kontrolovali zápas.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Svačina (Krajíček, Polanský), 27. O. Kovařčík (Martin Růžička, Krajíček), 36. Adámek (Martin Růžička, Marcinko), 47. Dravecký (Chmielewski) - 24. Škůrek (B. Mráz, J. Knotek), 59. B. Mráz (Skladaný, Laš). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lučan. Vyloučení: 4:4, navíc Marcinko - Handl oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5044.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, D. Musil, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Mikulík, Roberts Bukarts - Dravecký, Š. Novotný, Chmielewski. Trenéři: M. Zadina a Raszka.
Olomouc: Konrád - Hlaváč, Ondrušek, Švrček, Staněk, Škůrek, Jaroměřský, Dajčar - V. Tomeček, Strapáč, Burian - Handl, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín