Hlavní obsah

Sparta našla posilu. Přichází Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Praha
Aktualizováno

Hokejová Sparta posiluje. Opožděným dárkem do sestavy pražského klubu se stal Blair Jones. Jedenáctý tým Tipsport extraligy posílí dvaatřicetiletý kanadský hokejista se 132 starty v NHL, naposledy působil v německé lize. V NHL oblékal dresy Tampy Bay, Calgary a Philadelphie.

Foto: www.hcsparta.cz

Blair Jones, nová posila Sparty.

Článek

Spartě se nedaří, poslední tři zápasy prohrála a propadá se tabulkou. Na první Třinec ztrácí 19 bodů, navíc se v klubu trenéři potýkají s marodkou.

„Je to důrazný pravák, který může hrát na pozici centra i křídla. Kvůli dlouhodobým zraněním Roberta Říčky a Jiřího Černocha jsme potřebovali praváka na jejich pozici. Od Blaira si slibujeme především důraz v předbrankovém prostoru," objasnil pro klubový web sportovní manažer Michal Broš.

Jones v NHL vstřelil sedm gólů a připsal si deset přihrávek. Naposledy hrál nejslavnější ligu v sezoně 2013/2014 v dresu Calgary. Uplynulé dva roky strávil v německé lize. Naposledy působil v Kolíně nad Rýnem. V DEL sehrál 62 utkání a dosáhl na 37 bodů (15+22).

Blair Jones se narodil v Central Butte v provincii Saskatchewan. Během svého působení v juniorské Western Hockey League si jej vyhlédli a v roce 2005 draftovali Tampa Bay Lightning. Po své poslední juniorské sezoně, ve které nasbíral v dresu Moose Jaw Warriors skvělých 106 bodů v 94 zápasech, se stěhoval z Kanady na Floridu a 20. listopadu 2006 si připsal debut v nejslavnější lize světa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice