Hlavní obsah

Vniknutí do kotle, potyčky a přerušený zápas. Jaký trest dostala Olomouc za fanoušky?

Desetitisícovou pokutu musí z rozhodnutí předsedy disciplinární komise hokejové extraligy Viktora Ujčíka zaplatit Olomouc jako trest za chování jejích příznivců v utkání na ledě Pardubic. Poloviční částku pak musí rovněž za své příznivce uhradit Zlín.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejoví fanoušci Olomouce - ilustrační foto.

Článek

Olomoučtí fanoušci vnikli 2. prosince v duelu v Pardubicích do sektoru příznivců Dynama a vyprovokovali tam potyčky, kvůli nimž musel být zápas při probíhajícím zásahu policie na několik minut přerušen.

Při šetření bylo prokázáno, že potyčky iniciovali fanoušci hostujícího mužstva, takže Ujčík potrestal Olomouc za nesportovní chování příznivců klubu finanční pokutou ve výši 10 tisíc korun. Osoby, které se před utkáním či v jeho průběhu dopouštěly protiprávního jednání, navíc řeší Policie České republiky v rámci přestupkového řízení.

Zlín platí za polití rozhodčího

Fanoušci Zlína na Štěpána vhazovali při utkání s Hradcem Králové na ledovou plochu předměty a nápojem ze vhozeného kelímku byl polit jeden z rozhodčích. Jednalo se o druhý podobný přestupek klubu v probíhající sezóně, proto Ujčík rozhodl o pokutě ve výši 5 tisíc korun.

Jen s napomenutím pak rovněž za vhazování předmětů na ledovou plochu v zápase s Vítkovicemi (rovněž 26. prosince) vyšla Mladá Boleslav. Příznivci středočeského klubu se podobného přestupku dopustili poprvé v sezoně, jejich jednání navíc nemělo vliv na průběh utkání.

Reklama

Související témata: