Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:1Zmar a zmar. Poslední Pardubice počítají jen další porážky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Olesz 1 : 0
5. Voženílek 1 : 1
11. Lev 2 : 1
34. Květoň 3 : 1
50. Stránský 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Sedmnáctá prohra z posledních 18 zápasů! Bilance hokejistů Pardubic je horší a horší. Ve středu uštědřily poslednímu týmu tabulky další porážku Vítkovice. V rámci předehrávky 40. kola Tipsport extraligy zvítězily doma 4:1 a poskočily na čtvrtou příčku díky lepšímu skóre před mistrovskou Kometu Brno. Vítkovičtí porazili svého soka i počtvrté v této sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V mlýnici před pardubickou brankou (zleva) Rhett Holland z Pardubic, Radoslav Tybor z Vítkovic, brankář Pardubic Ondřej Kacetl, David Květoň z Vítkovic a Marek Hovorka z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Prohrami bičované Dynamo začalo i v Ostravě nejhůře, jak se dalo. Inkasovalo z první vítkovické akce už ve 20. sekundě, když po Oleszově přihrávce před branku pomohla puku za Kacetla teč pardubického Hovorky.

Hosty ale smolný úvod nepoložil. Také oni udeřili z prvního vážnějšího útoku, když se v páté minutě trefil Voženílek. Záhy ale musel na trestnou lavici Marosz a v přesilové hře vrátil domácím vedení v 11. minutě bombou od modré čáry Lev. Vítkovice pak měly více ze hry i další šance, ale Zdráhal, Lev ani Květoň proti Kacetlovi neuspěli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu v extraligovém utkání s Pardubicemi.

Druhým dějstvím se po nevyužitých možnostech domácí spíše protrápili a stav tak byl dlouho na vážkách. Pardubice v polovině zápasu nevyužily přesilovku, po jejímž skončení navíc přišly o puk na obranné modré čáře a Květoň z přečíslení už při hře pět na pět vsítil třetí branku.

Ačkoli Kacetl proti jeho ráně neměl nárok, hosté místo něj poslali do brány Hamerlíka, ale ani gólmanská rošáda už tým nenakopla k odporu. Zápletku mohl ještě v 39. minutě oživit Hovorka, ale Bartošák jeho dorážku do prázdné branky vytlačil na tyč.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Schleiss (vpravo) z Vítkovic a na lopatkách Brian Ihnacak z Pardubic.

Východočeši v závěrečné třetině už nedostali soupeře do úzkých. Vítkovice měly režii utkání pevně v rukou a poslední zbytky nadějí vzal hostům čtvrtý gól Stránského, který deset minut před koncem překonal Hamerlíka parádní trefou zpoza obránce.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Olesz, 11. Lev (Roman, Schleiss), 34. D. Květoň (Kucsera, Tybor), 50. Š. Stránský (Gregorc) - 5. Daniel Voženílek (Marosz, Hrabal). Rozhodčí: Hradil, Kika - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3367.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Baranka, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, Roman, D. Květoň - Poletín, Baláž, Kucsera - Zdráhal, Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.
Pardubice: Kacetl (34. Hamerlík) - Budík, Eklund, Holland, J. Mikuš, Trončinský, Hrabal - Hovorka, Ihnacak, Machala - Mandát, Poulíček, Kusý - P. Sýkora, Marosz, Voženílek - Koffer, Dušek, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín