Hlavní obsah

Energie si pojistila gólmana, kterého získala ze Sparty

Karlovy Vary

Hokejový brankář Filip Novotný prodloužil o dva roky smlouvu s Karlovými Vary. Extraligová Energie si tak služby sedmadvacetiletého odchovance Jihlavy pojistila až do konce sezony 2020/21. Uvedly to oficiální stránky klubu. "Jsme rádi, že jsme se dohodli na prodloužení spolupráce. Filip patří mezi naše klíčové hráče, jeho setrvání pro nás bylo jednou z priorit," řekl hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný sleduje snahu zlínského Ralfse Freibergse, kterého chce atakovat Martin Kohout z Karlových Varů.

Článek

Novotný přišel do Karlových Varů ze Sparty před sezonou 2017/18 a pomohl Energii vybojovat návrat do extraligy. V této sezoně má z 29 utkání průměr 2,62 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,66 procenta a třikrát udržel čisté konto.

V nejvyšší soutěži má syn bývalého extraligového gólmana Jihlavy, Třince, Vítkovic a Zlína Marka Novotného na kontě 110 utkání. Drží si v nich průměr 2,37 gólu na zápas, úspěšnost 91,53 procenta a devětkrát vychytal nulu. V sezoně 2015/16 působil také v Novokuzněcku v KHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články