Hlavní obsah

Litvínovu vyšel nečekaný tah. Ještě nikdy jsem tu nevyhrál, diví se kouč Vítkovic po výprasku

Razantním způsobem zareagovali hokejisté Litvínova v extralize na páteční debakl 1:7 v Plzni. Střeleckou chuť si spravili v duelu s Vítkovicemi, když herní aktivitu vyjádřili jasným vítězstvím 5:1. A to proti soupeři, který předtím zdolal Liberec a přijel na sever Čech v roli čtvrtého celku tabulky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost hokejistů Litvínova po výhře nad Vítkovicemi.

Článek

Litvínovští porazili ostravský celek za tři body potřetí v sezoně, předtím 1:0 a 3:0, a v součtu s koncem minulého ročníku dokonce počtvrté v řadě ve vzájemných zápasech. A v nich inkasovali dohromady pouze dvě branky! V neděli Severočeši zároveň ukončili sérii čtyř domácích porážek.

Severočeši tentokrát nastartovali cestu k plnému zisku dvěma góly v rozmezí čtyřiceti vteřin v první třetině. Nesrazil je ani Trončinského vlastňák, který byl připsán vítkovickému Oleszovi. Tenhle moment nakonec znamenal, že Litvínov poprvé v ročníku proti Vítkovicím kapituloval.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Hanzl (vlevo) z Litvínova překonává Patrika Bartošáka v brance Vítkovic. Přihlíží Ondřej Jurčík z Litvínova.

„Soupeř mi gól nedal, ale jen Tronča nešťastně tečí poslal puk do naší sítě, což se občas stane. Jelikož to celkově dobře dopadlo, tak jsme se tomu spíš zasmáli," líčil litvínovský brankář Michael Petrásek pod dojmem jasné výhry.

Dostal v brance možná překvapivě přednost před Jaroslavem Janusem, který v předešlých dvou soubojích s Vítkovicemi uhájil čisté konto. „Samozřejmě jsem věděl, že Jaro Janus byl předtím takhle úspěšný. Jsem rád, že jsem na něj snad navázal," kvitoval Petrásek zdařilé vystoupení.

Litvínov má pořád o co hrát. „Pohybujeme se na hranici desítky v tabulce a cílem je minimálně předkolo play off. Není ale dobré pomýšlet příliš dopředu, prioritou zůstává, abychom neklesli níž," podotkl brankář.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu proti Litvínovu, zleva Jakub Lev a Rostislav Olesz.

Asistent litvínovského kouče Radim Skuhrovec mohl být s obsazením brankářského postu spokojen. „Máme v klubu trenéra brankářů reprezentace Zdendu Orcta, jehož zkušenosti z práce s gólmany jsou neocenitelné. Nominaci s ním konzultujeme a asi to byl dobrý tah," mínil Skuhrovec o nasazení Petráska.

Vítkovičtí nenavázali na skalp Liberce z předchozího kola. „V Litvínově se nám dlouhodobě nedaří. Jako hlavní trenér jsem tady v extralize ještě nikdy nevyhrál, snad jen s vítkovickými juniory. Kdybych věděl, čím to je, tak bych to řekl v kabině," prohodil trenér Jakub Petr s trpkostí. „Mrzelo mě, že jsme závěr zápasu poněkud nezvládli kvůli rezignovanému výkonu. Byli jsme všude pozdě. Odehráli jsem pět zápasů za deset dní," dodal kouč.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice