Hlavní obsah

Sparta nezvládla první třetinu. S Libercem se takový výpadek nesmí opakovat, má jasno útočník Kudrna

Brno

Spekulace, že zápas mezi odvěkými rivaly skončí v základní hrací době remízou, která by vyhovovala oběma mužstvům, vzaly záhy za své. Brněnští hokejisté potvrdili v duelu se Spartou nárůst formy a čtyřmi góly vyhnali už v úvodní třetině gólmana Machovského z branky. Kometa si vítězstvím 7:3 definitivně zajistila přímý postup do extraligového čtvrtfinále, naopak Pražané ještě potřebují k jistotě účasti v předkole play off získat v pátek aspoň bod v posledním utkání základní části s Libercem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský odjíždí na střídačku po čtvrtém inkasovaném gólu.

Článek

Ve sparťanské kabině zavládlo po nepovedeném duelu hrobové ticho. „Zápas jsme si prohráli katastrofální první třetinou. Přitom jsme se na začátek hodně soustředili," posteskl si zklamaný útočník Andrej Kudrna. „Po pauze jsme se sice zlepšili, ale Kometa bohužel na naše snížení vždycky brzy odpověděla. Zpackaný zápas musíme hodit za hlavy a nachystat se na Liberec. V pátek půjde o všechno," uvědomuje si slovenský forvard.

Za pozitivní považuje, že jeho tým má stále setrvání v desítce ve svých rukou. „Nebudeme to mít snadné, avšak nemusíme se ohlížet na žádné další výsledky. Uděláme všechno pro to, abychom aspoň kýženou remízu v řádné době uhráli. Podobný výpadek jako v Brně už však nesmíme v žádném případě opakovat," má jasno Kudrna.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor druhého gólu Brna Leoš Čermák (vlevo) se raduje se spoluhráčem Tomášem Vondráčkem.

V kabině Komety naopak zavládlo obrovské nadšení, brněnští hokejisté si užili dlouhou děkovačku s fanoušky. „Úvod střetnutí nám vyšel jako z říše snů. Povedla se nám přesilovka a pak nám tam napadalo ve fantastické kulise skoro všechno. Samozřejmě i s trochou štěstíčka. Po takové výhře se mi bude skvěle usínat," usmívá se autor dvou brněnských gólů Jakub Orsava.

Další útočník Komety Jan Hruška se svěřil, že si střetnutí mimořádně užil. „Pocity jsou to hodně příjemné. Zdolali jsme Spartu, to mají všichni v Brně hrozně rádi. Proto vítězství chutná víc než obvykle. Máme jistou elitní šestku, a navíc jsme uspěli v posledním domácím utkání základní části," vypočítává důvody, proč se děkovačka o hodně protáhla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje gól od Petera Muellera (není na snímku).

Kometa vyhrála už pátý extraligový duel v řadě. „Vypadá to, že jsme se na play off dobře naladili. Ta nejdůležitější fáze sezony je ovšem ještě před námi," nepropadá Orsava euforii. Rovněž Hruška doufá, že Brňané načasovali stejně jako v předchozích dvou sezonách formu v pravý čas. „Až vyřazovací utkání ovšem ukážou, jestli je to skutečně tak," zůstává v prognózách opatrný.

Reklama

Související témata: