Hlavní obsah

Prezidentským pohárem se nezatěžujeme, říká třinecký kapitán Marcinko

Třinec

Celý Třinec v předposledním kole základní části fandil Vítkovicím. Případný jejich úspěch na ledě Liberce by totiž Ocelářům významně pomohl k útoku na vedoucí Bílé Tygry. Ostravané ale nepomohli, v Liberci prohráli 1:3, přesto mají Třinečtí po výhře 4:1 nad Chomutovem stále šanci v pátek zvednout nad hlavu Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Nejhůře skončí druzí, a i v příští sezoně si zahrají Ligu mistrů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince, Rostislav Olesz z Vítkovic a další třinečtí hráči Jakub Matyáš a Milan Doudera. Ilustrační snímek.

Článek

„Vítkovice hrály za sebe, my taky. Každý tým bojuje o svůj flek, aby to měl co nejjednodušší na té cestě v play off. Prezidentský pohár je sice pěkná věc, ale soutěž nám nevyhraje," pousmál se nad dramatickou zápletkou slovenský útočník Třince Tomáš Marcinko. „Přiznám se, že se na tabulku vůbec nedívám. Jak to skončí po posledním kole, tak to bude. Jde nám především o to, jít do nejdůležitější části sezony v co nejlepším pohodě a z co nejlepší pozice. Prezidenským pohárem se nezatěžujeme," vysvětloval Marcinko.

Jako správný kapitán zavelel proti chomutovským Pirátům ke zteči. V úvodní třetině využil hned první přesilovku, ve druhé části přidal povedenou střelou z levého kruhu druhý gól. O další dva se postaral Kanaďan Ethan Werek. „Důležité tři body, ale nejdůležitější je, že jsme navázali na ty zápasy venku, které jsme vyhráli. Myslím, že ten zápas byl v naší režii, měli jsme dostatek šancí hlavně v přesilových hrách a dostávali jsme soupeře pod tlak. Bylo to jednoznačné, i když makali, dřeli a nebyli snadným soupeřem. Rozhodla kvalita," přemítal Marcinko.

Zároveň ale připustil, že využít jednu přesilovku ze sedmi, je málo. „Každá využitá nás může přiblížit vítězství. Musíme se více tlačit do střelby, protože ať gól dáte, nebo ne, vznikají z toho další šance. Protihráči jsou v takovém mírnějším chaosu, neví, co mají dělat a z toho padají góly," popisoval Marcinko.

Třinec se na vlastní led vrátil po pětizápasové sérií výher venku a dal zapomenout na tři domácí nezdary v řadě. „Tohle je sport. Jednoduše se nesmíte dívat na to, jestli jste po dvou třech prohrách najednou spadli o několik příček níže. Do dalšího zápasu musíte jít s tím, že jdete vyhrát. Body se sčítají až na konci soutěže, což se teď potvrzuje. Ty rozestupy jsou v tabulce tak minimální, že rozhoduje pár bodů. O to je to pro fanoušky zajímavější," připomněl slovenský útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články