Hlavní obsah

Vondrka se vrátil a rozhodl. Výkony našeho týmu doma a ve Zlíně byly jako den a noc, tvrdí

Čestmír FolkSport.czPrávo

Zachoval se jako správný kapitán. Útočník Michal Vondrka se po nemoci vrátil do sestavy hokejistů Mladé Boleslavi a rozdílovým gólem i asistencí zařídil svému mužstvu vítězství ve třetím utkání předkola extraligového play off na zlínském ledě (2:1). Středočeský tým vede v sérii 2:1 na zápasy a dnes si už může zajistit postup do čtvrtfinále.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Michal Vondrka z Mladé Boleslavi v duelu se Zlínem.

Článek

„Virózy a zimnice jsem se naštěstí ve středu zbavil, a tak jsem mohl nastoupit. Jsem strašně rád, že jsem mančaftu pomohl. Cenu pro nejlepšího hráče měl ale místo mě dostat brankář Růžička. Zachytal parádně, častokrát nás podržel," chválí spokojený Vondrka parťáka.

Vítěznou trefu zaznamenal na začátku poslední třetiny netradičně tvrdou ránou od modré čáry. „Myslel jsem, že ztratíme útočné pásmo, a tak jsem se už chystal vrátit na naši polovinu. Najednou se ale ke mně odrazil puk, a tak jsem ho zkusil napálit na bránu. Letěl přesně k tyči a byl z toho důležitý gól," těší ho.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Zlínu ve třetím utkání předkola play off.

Vondrka má radost, že Mladoboleslavští podali o mnoho lepší výkon než v předchozím domácím duelu. „Ten jsem viděl doma v televizi. Bylo to jako den a noc. Ve Zlíně jsme hráli mnohem týmověji a s větší bojovností a nasazením," porovnal.

Výhru ve Zlíně si proti svým bývalým spoluhráčům užil i další boleslavský forvard David Šťastný. „Pro mě to jsou hodně speciální utkání, vždyť jsem s naprostou většinou zlínských kluků velký kamarád. Během zápasu si ovšem vůbec nic nedarujeme. Kupříkladu s takovým Tondou Honejskem jsme na sebe dost škaredí," usmívá se.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík během třetího utkání předkola play s Mladou Boleslaví.

Připustil, že proti mužstvu, v němž v minulosti působil, má obrovskou motivaci. „Teď je menší výhoda na naší straně. Zlín musí, my můžeme. I tak se vydáme ze všech sil, abychom v pátek už sérii ukončili," má jasno.

Berani jsou naopak odhodláni udělat maximum, aby si dnes vítězstvím vynutili páté rozhodující střetnutí. „Musíme se zklidnit a začít proměňovat šance, jichž si vytváříme docela dost. Také já jsem bohužel jednu tutovku v přesilovce v úvodu poslední třetiny zahodil," lituje autor jediné zlínské branky Tomáš Fořt.

Nevymlouvá se na rozsáhlou marodku. Zlínu chybějí obránci Žižka, Gazda či Valenta nebo útočník Ondráček. „Sestavu lepíme, ale přišli nám pomoct kluci z Přerova. Jsou to dobří hráči. První liga je kvalitní soutěž s celou řadou výborných hokejistů," tvrdí.

Podle Fořta jsou zatím všechny zápasy v předkole mimořádně vyrovnané. „Určitě tudíž není nereálné, abychom Boleslav teď dvakrát porazili," neskládá zbraně.

Reklama