Hlavní obsah

Zlíňany zradila koncovka. Proměňování šancí byla naše bolest, uznal Hosták po vyřazení

Mladá Boleslav

Znovu zůstali před branami čtvrtfinále. Zlínští hokejisté v rozhodující bitvě na ledě Mladé Boleslavi padli a stejně jako loni skončili v sítích předkola. Jedním z klíčových faktorů nedělní páté bitvy se staly nevyužité příležitosti, kterých si hosté vypracovali hned několik.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva zlínský útočník Pavel Kubiš a boleslavský obránce Martin Pláněk.

Článek

„V rozhodujících momentech jsme zklamali. Kéž by se tentokrát v zápasech hrálo místo gólů na střely," litoval zkušený útočník Pavel Kubiš.

Bídná koncovka ostatně Berany trápila v celé sérii. Ani v jednom z pěti utkání nevstřelili víc než dvě branky, přesto se rvali o postup. „Kluci, od kterých se góly čekali, se nepřidali. Hráli jsme na jeden gól, na druhou stranu Boleslav měla dobrou obranu," uznal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Pláněk z Boleslavi se snaží překonat brankáře Zlína Libora Kašíka.

„Proměňování šancí byla opravdu naše bolest," přitakal generální manažer klubu Martin Hosták. Zlíňané končí sezonu na devátém místě. Základní část však pro ně žádným propadákem neskončila, byť si start v play off definitivně zajistili až v posledním utkání s Brnem.

„Předsezonní prognózy nás posílaly do baráže, my naopak chtěli do čtvrtfinále. Těžko mluvit o kolosálním úspěchu, ale rozhodně to není žádný průšvih," ujistil Hosták. Potěšilo ho, že tým svým hokejem dokázal strhnout diváky. „Když si vzpomenu na euforii po prodloužení čtvrtého zápasu, kdy celá hala stála a zpívala...Právě kvůli tomu hokej děláme," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec