Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 1:3Stav série 0:1Brno ukončilo hradeckou vítěznou sérii a vyrazilo úspěšně za mistrovským hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Orsava 0 : 1
19. Orsava 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli první zápas čtvrtfinále play off extraligy na ledě Hradce Králové 3:1 a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři vítězství. Hrdinou utkání byl útočník Jakub Orsava, který se blýskl hattrickem. Na všechny branky mu přihrál Jan Hruška. Úřadující mistr porazil Mountfield poprvé v sezoně a ukončil sérii sedmi porážek ve vzájemných soubojích.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář hokejového Brna Marek Čiliak byl jedním z hrdinů úvodního čtvrtfinále v Hradci.

Článek
Fotogalerie

Domácí si hned v úvodu vytvořili několik šancí, ale brankář Čiliak vše vyřešil a předznamenal obraz první třetiny. Hráči Hradce se tlačili do útoku, měli střeleckou převahu, ale hosté je vyučovali z produktivity.

Ve 13. minutě jim zajistil vedení v přesilovce Orsava a stejný hráč se prosadil i v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy tečoval Barankovu střelu od modré čáry. Asistenci na první gól si připsal i Erat, který mohl do play off nastoupit poté, co mu výkonný výbor hokejového svazu snížil disciplinární trest.

Foto: David Taneček, ČTK

Martin Erat z Brna ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Hned na začátku druhé části domácí promarnili dvě přesilovky a úroveň hry následně poklesla. Diváci ve vyprodané ČPP Aréně moc zajímavých momentů neviděli. Až ve 35. minutě zahrozili Smoleňák s Rákosem v přečíslení dva na jednoho, které ale nevyřešili ideálně.

Ve 38. minutě se Východočechům podařilo snížit. Čiliaka překonal na brankovišti pohotově dorážející Radovan Pavlík a potrestal hosty za pasivitu v útočném pásmu. Maxwell si totiž ve druhé třetině připsal jen dva zákroky.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnský hokejový útočník Jakub Orsava oslavuje gól.

Úřadující mistr byl ale i nadále vysoce produktivní a ke třetí brance mu pomohla opět přesilovka. Smoleňákovo vyloučení potrestal Orsava, jehož našel volného přihrávkou zpoza branky Hruška. Zdramatizovat zápas se Hradeckým již nepovedlo, i proto, že střela Koukala skončila na tyčce.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. R. Pavlík (Cingel, Linhart) - 13. Orsava (J. Hruška, M. Erat), 19. Orsava (Baranka, J. Hruška), 46. Orsava (J. Hruška, Mueller). Rozhodčí: Šír, Kika - Bryška, Gebauer. Vyloučení: 3:4, navíc Gulaši (Brno) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6588. Stav série: 0:1.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Štindl - Smoleňák, Rákos, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Koukal. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.

Reklama

Související témata: