Hlavní obsah

Dostali jsme facku, Liberec byl asi lépe připravený, hodnotí boleslavský gólman Růžička

V předkole proti Zlínu hrál s úspěšností zákroků 95,28 procent jednu z ústředních rolí při postupu Mladé Boleslavi dál, v úvodním čtvrtfinále na ledě Liberce však opustil branku Bruslařů už ve 24. minutě po čtvrtém obdrženém gólu. Vyčítat nějakou situaci si však 22letý gólman mohl vyčítat jen těžko. Bruslaři padli 1:5.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Článek

„Se všemi góly se dá něco dělat. Samozřejmě mě mrzí, že jsem klukům moc nepomohl. Jistotu, kterou jsem jim trochu dával a šanci na vítězství, teď ode mě nedostali. Musíme to ale hodit za hlavu a připravit se na druhý zápas," burcoval brankář, který v sérii se Zlínem držel průměr inkasovaných branek na zápas na čísle 1,17.

V aréně vítězů základní části však kapituloval během první čtvrt hodiny celkem třikrát. „Už po sedmi vteřinách jsme šli do oslabení, dali jsme tak Liberci šanci dostat se na koně. A musím říci, že nás tam fakt zamkli a točili nás, i pro kluky bylo těžký vystřídat. S takovým týmem jako je Liberec se 0:3 po první třetině hodně těžce otáčí. Myslím si, že Liberec dal branky zaslouženě. Šel si pro to asi víc než my a zaslouženě vede 1:0," uznal gólman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ladislav Šmíd (vlevo) z Liberce a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi.

Poprvé ho překonal tečí Jaroslav Vlach v šesté minutě. „Střela od modrý a Jarda Vlach stál výborně před bránou a tečoval to do protipohybu. Byla to těžká situace, ale bohužel pro nás to skončilo v brance," popsal.

Další dva slepené góly už byly kuriozní. To si hosté nejprve srazili do branky nahození Petra Jelínka z velkého úhlu. A poté kotouč skončil Růžičkovi za zády, když střelu Redenbacha „líznul" Ondřej Najman a vysoký lob rozjásal vyprodanou halu potřetí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Krenželok (vpravo) z Liberce a Oldrich Kotvan z Mladé Boleslavi v akci během čtvrtfinále play off.

„Neřekl bych, že to byly šťastný góly, takové v dnešním hokeji padají. Ten není moc o nějakých extra hezkých brankách, kór v play off. Byly zasloužený. Druhý a třetí možná byly smolný, ale šlo o vyústění tlaku Liberce. Na zápas byl asi lépe připravený než my. Jak se říká, štěstíčko se přiklonilo na jejich stranu. Myslím, že zaslouženě," poznamenal Růžička.

A dodal: „Ovšem hraje se na čtyři vítězné zápasy, ve čtvrtek je nový den, nový zápas. Dostali jsme facku, nemohli jsme si myslet, že to bude procházka růžovou zahradou. Jde o play off. Ano, je to 1:0, ve finále je jedno, jestli to skončilo 9:0 nebo 1:0."

Reklama

Související témata: