Hlavní obsah

Zaťovičův hattrick poslal Kometu do semifinále! Plzeň srovnala sérii s Olomoucí

Aktualizováno

Hokejová extraliga zná prvního semifinalistu. Kometa Brno zvládla díky hattricku Martina Zaťoviče i čtvrté utkání proti Hradci Králové. Vyhrála 3:2, celou sérii 4:0 na zápasy a zajistila si tak postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Důležitou výhru si připsali i hokejisté Plzně, kteří po divoké třetí třetině zvítězili 3:2 nad Olomoucí a vyrovnali stav série na 2:2. Extraliga pokračuje v neděli zápasy mezi Vítkovicemi a Třincem a Mladou Boleslaví, která přivítá Liberec.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna se raduje z gólu v oslabení.

Článek
Fotogalerie

Pokud hokejoví fanoušci přišli o úvodní dvě třetiny čtvrtého zápasu čtvrtfinálové série mezi Olomoucí a Plzní, nemuseli smutnit. Vše důležité se totiž odehrálo až v závěrečné dvacetiminutovce.

Opatrná hra a bezchybné obrany. V takovém duchu se neslo úvodních čtyřicet minut. Více ze hry měli hosté, které na distanc držel výborně chytající Branislav Konrád.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Potyčka před brankou Olomouce.

Fanoušci se první branky dočkali až ve 41. minutě a k smutku většiny z nich se z přesilové hry trefil americký bek ve službách Západočechů Conor Allen. Psychickou výhodu využili hosté o osm minut později, kdy podruhé překonal olomouckého gólmana Petr Straka.

Naději dala domácím 54. minuta, když poprvé prostřelil výborně chytajícího Dominika Frodla Lukáš Nahodil a snížil na 1:2. Když se v 57. minutě trefil Gulaš, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Domácí však o pár sekund později díky Kolouchovi snížili na 2:3. Více však již Hanáci nestihli.

Stav série je vyrovnaný 2:2, pátý zápas se bude hrát na ledě plzeňského týmu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jakub Galvas z Olomouce a Václav Nedorost z Plzně.

Zaťovič hattrickem zničil Hradec

Lepší vstup do utkání si domácí hokejisté nemohli ani přát. Už v první minutě se po přihrávce Petra Holíka prosadil Martin Zaťovič a poslal Kometu do vedení. Hosty však špatný úvod nezlomil, v 16. minutě vyrovnal Tomáš Vincour.

Další rána do sebevědomí hradeckého týmu však přišla o necelé dvě minuty později a dokonce při vlastní přesilové hře. Obhájce titulu poslal do vedení znovu Martin Zaťovič i na to však našel Mountfield odpověď. Tentokrát hosté s přesilovou hrou naložili mnohem lépe a Richard Nedomlel uzavřel výsledek divoké první třetiny na 2:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radovan Pavlík z Hradce Králové a Tomáš Vondráček z Brna.

Hosté tak dali během dvaceti minut stejně branek, jako v předchozích třech zápasech série dohromady.

Ve druhé třetině se diváci branky nedočkali na další gól si museli počkat až do 55. minuty a postaral se o něj opět Martin Zaťovič! Kometa již těsný náskok udržela, sérii vyhrála v nejkratším možném čase 4:0 na zápasy a jako první si zajistila postup do semifinále extraligy.

Čtvrtfinále hokejové extraligy
Olomouc - Plzeň 2:3
Branky: 54. Nahodil, 57. Kolouch - 41. Allen, 51. Straka, 57. Gulaš
(stav série 2:2)
Brno - Hradec Králové 3:2
Branky: 1., 18 a 55. Zaťovič - 16. Vincour, 18. Nedomlel
(konečný stav série 4:0)

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice