Hlavní obsah

Kometa ztratila zápas i Hrušku. Nevypadá to, že by měl nastoupit, přiznal brněnský trenér

Liberec
Aktualizováno

Ztratili první úchvatnou partii semifinálové bitvy s Libercem v prodloužení a nejspíš i svého nejproduktivnějšího hráče ze čtvrtfinále s Hradcem Králové - Jana Hrušku. Centr druhého útoku už ve druhé minutě spadl nešťastně na led a vykloubil si pravé rameno. Když opouštěl kluziště, na první pohled to s ním nevypadalo příliš dobře. Pod Ještědem posbíral hokejista pouhých 59 vteřin na ledě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný Jan Hruška z Brna.

Článek
Fotogalerie

„V tomhle případě nemá cenu mlžit. Honza nedohrál a rozhodně to nevypadá, že by měl ve čtvrtek nastoupit," řekl ve středu večer na tiskové konferenci kouč hostů Kamil Pokorný po prohře 3:4 v prodloužení. Dnes odpoledne se jeho odhad potvrdil. Hruška do druhé partie  nenastoupí a podle zpráv z brněnského tábora v pátek po návratu podstoupí magnetickou rezonanci. Až její výsledky určí další hráčův osud v závěru sezony.

„Bez něj je to složitý, protože Hrouda je výborný hráč a chyběl nám tam. Trenéři improvizovali, ale nedá se nic dělat. Pokud by nebyl, komplikace by to byla, šlo by o oslabení týmu," uznal brněnský útočník Petr Holík, jehož minutáž se v prvním semifinále zastavila na úctyhodných 25 minutách a 59 vteřinách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Liberce, brněnský brankář Marek Čiliak a Petr Holík.

„Určitě je to nepříjemná situace. Odpadl nám hráč, chyběl nám útočník, abychom měli kompletní čtyři pětky. Hráči museli rotovat, ale myslím si, že jsme se s tím popasovali slušně," citoval web Komety svého kapitána Leoše Čermáka.

Už před odjezdem na sever Čech hlavní kouč Libor Zábranský řekl, že s týmem jedou i dva tři hráči navíc pro případ zranění. Brňané tak nemuseli narychlo nikoho povolávat, do hry by měl dnes naskočit jednadvacetiletý odchovanec Petr Kratochvíl, který sezonu odehrál ve druhé lize a na střídavý start nastoupil za Kometu v pěti duelech.

Vítězná série Brna v play off se zastavila po porážce na čísle osm. Naposledy dvojnásobný mistr padl před rokem v prvním finále s Třincem. Od té doby jen a jen vítězil. Letos ve čtvrtfinále smetl hradecký Mountfield 4:0.

„Prohráli jsme zápas a Liberec vede 1:0, ale je to jen začátek. Bylo to vyrovnané. V prodloužení jsme měli první šanci dát gól v přesilovce, ale nevyužili jsme ji. Liberec ano. Hodíme to za hlavu, jen se podíváme na video a ve čtvrtek jedeme nanovo," poznamenal Holík, který byl na ledě hodně vidět. Zaznamenal gól a asistenci. Vyrovnat sérii se Kometa pokusí dnes večer, druhý dál napínavé hokejové války vypukne v 19 hodin.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články