Hlavní obsah

Mueller uťal drama. Bylo to zadostiučinění, oddechl si Zaťovič po vítězné bitvě v Liberci

Liberec

Ruce mu v euforii vyletěly nad hlavu a v mžiku se octl uprostřed hroznu těl jásajících brněnských hráčů. Peter Mueller rozštípnul v desáté minutě prodloužení ranou pod břevno druhou semifinálovou bitvu s Libercem, který doma dvakrát vedl a byl blizoučko druhému vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kometa ovládla druhý zápas v prodloužení. Martin Zaťovič se raduje z rozhodujícího gólu, který dal Peter Mueller.

Článek

„Měl jsem dneska dost šancí a jsem rád, že jsem se nakonec trefil. V přesilovce pět na tři jsem pálil podobně, ale nedopadlo to dobře. Ale kluci říkali, že si mám věřit a zkoušet to dál," usmíval se americký forvard.

Vyprodané ochozy opět sledovaly úchvatné hokejové představení plné fyzických střetů a emocí. Obhájce titulu, který nastoupil bez zraněného útočníka Jana Hrušky, to měl pod Ještědem padesát minut nahnuté. Po dvou krásných akcích dua Lukáš Krenželok - Marek Zachar ztrácel, jenže potom se štěstím srovnal Jakub Orsava.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Krenželok (vpravo) z Liberce a Tomáš Bartejs z Brna.

„Vysokou hokejkou jsem nehrál, akorát jsem nevěděl, jestli ji neměl někdo ze spoluhráčů, kteří byli před bránou se mnou," oddechl si forvard, jehož pátou trefu v letošním play off musel posvětit videorozhodčí.

A poté se na ledě děly velké věci. Bílí Tygři nejprve v závěru základní hrací doby neproměnili přesilovku po sporném vyloučení Bartejse a zkraje prodloužení jim bylo horko. Dvakrát přečkali oslabení, z toho jednou dokonce dvojnásobné, které trvalo 43 sekund. Kometa nasadila do početní výhody hned pět útočníků, přesto síť nerozvlnila.

„Bylo to už frustrující. Víme, co máme v přesilovkách hrát, ale málo jsme v nich nestříleli," posteskl si Martin Zaťovič, jenž asistoval u vítězného úderu Muellera. „Nešly nám přesilovky, nedali jsme jich hodně, a ten gól to bylo zadostiučinění. Samozřejmě Liberec je strašně silný. Vyhrál základní část a něco umí. To je bez debat. Série bude dlouhá a bude stát ještě spoustu sil," tvrdil 34letý křídelník.

Extraligový šampion posledních dvou ročníků nakonec zvládl obrovsky napínavý duel, s protivníkem srovnal v semifinále krok a do brněnských odvet vyrazí klidnější. „V Liberci byla dobrá atmosféra, ale u nás bude lepší," slibuje Zaťovič.

Vyhrají třetí semifinálový zápas play off hokejisté Brna, nebo Liberce?
Vyhraje Kometa
83,9 %
Zvítězí Bílí Tygři
16,1 %
Celkem hlasovalo 1383 čtenářů.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín