Hlavní obsah

Třinec odmítl postupový mečbol Plzně. Liberec srazil Kometu v její přesilovce

Praha
Aktualizováno

Postupový mečbol do finále si nevytvořili. Hokejisté Plzně prohráli doma ve třetím semifinálovém duelu play off extraligy s Třincem 2:3 a v sérii vedou už jen 2:1 na zápasy. Nedělní duel rozhodl v čase 56:53 Polanský, jehož trefu musel posvětit videorozhodčí. Liberec dokázal zvítězit na ledě Komety díky trefě Jaroslava Vlacha v oslabení 2:1 a stejným poměrem vede i v sérii. Obě série pokračují čtvrtými zápasy v pondělí opět v Plzni a Brně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Ordoš z Liberce před brankářem Brna Markem Čiliakem.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v domácím prostředí začala lépe a v 11. minutě ji poslal do vedení Vojtěch Němec. Oceláři ale ve druhé třetině skóre otočili díky trefám Chmielewského a Davida Musila. Ještě před druhým odchodem do kabin ale Škoda srovnala. Obrovskou hrubkou jí k tomu pomohl třinecký gólman Hrubec, jenž nedokázal chytit střelu Vráblíka od modré, přestože měl čistý výhled.

Rozhodnutí přinesla až 57. minuta. Při přesilovce Ocelářů tečoval před domácím gólmanem Frodlem puk ze vzduchu Polanský. Videorozhodčí pět minut zkoumal, jestli nešlo o hru vysokou holí, branku ale nakonec uznal. Třinec tak na ledě Západočechů vyhrál i potřetí v sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinečtí Martin Růžička a Aron Chmielewski se radují z gólu.

Liberec předvedl raketový vstup do zápasu, když vedl už od 69. vteřiny po gólu Birnera. Kometa ale odpověděla už za deset minut gólem Ondřeje Němce v přesilovce. Vyrovnaný duel rozhodl v 46. minutě Vlach, když při vlastním oslabení pláchl po chybě Erata a překonal gólmana Čiliaka střelou k pravé tyči.

Semifinále play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Plzeň - Třinec 2:3
Branky: 11. V. Němec, 34. Vráblík - 21. Chmielewski, 26. D. Musil, 57. Polanský.
Stav série: 2:1.
Brno - Liberec 1:2
Branky: 12. O. Němec - 2. Birner, 46. J. Vlach.
Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec