Hlavní obsah

Kladenští Rytíři uťali vítěznou sérii Pardubic, Pirátům stačila jediná trefa

Pardubice/Chomutov
Aktualizováno

Vítězné tažení hokejistů Pardubic v baráži o Tipsport extraligu skončilo! Po pěti výhrách v řadě ukončilo úspěšnou sérii Východočechů Kladno, které i se svými největšími hvězdami Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v sestavě vyhrálo 4:1 a upevnilo si druhou příčku v tabulce. Na vedoucí Pardubice ztrácejí Rytíři tři body. Po čtyřech porážkách v řadě zabrali Piráti z Chomutova. K vítězství nad posledním Motorem České Budějovice jim stačil jediný gól, který vstřelil už v úvodním dějství kapitán týmu Marek Tomica.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kladenští Rytíři (zleva) Jakub Hajný a Štěpán Bláha se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Poslední březnový den uštědřily Pardubice týmu Jaromíra Jágra výprask na jeho ledě 5:0, a i tentokrát začali Východočeši lépe. Kanonýr Petr Sýkora otevřel skóre, jenže to bylo tentokrát ze strany svěřenců trenéra Ladislava Lubiny vše.

Kladenští v prostřední části hry třemi zásahy otočili vývoj duelu, výsledek zpečetil 17 vteřin před vypršením základní hrací doby střelou do prázdné branky Plekanec a Rytíři jako první získali skalp Dynama. Pardubice přesto zůstávají po polovině odehraných zápasů baráže s 15 body v tabulce první, Kladno po čtyřech výhrách za sebou na druhé postupové pozici ztrácí tři body.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jaromír Jágr.

Výhru trefil kapitán

Třetí místo patří Chomutovu, který se po čtyřech porážkách v řadě probral a zdolal České Budějovice nejtěsnějším rozdílem. Jediný gól zápasu vstřelil v 18. minutě kapitán domácího celku Marek Tomica, který bekhendovou střelou vrátil za Kváčova záda puk vyražený českobudějovickým brankářem po Blahově dělovce od modré.

Domácí gólman Justin Peters pochytal všech 28 střel a udržel podruhé v letošní baráži čisté konto. Piráti zatím nasbírali sedm bodů a v příštím kole v pátek přivítají doma Kladno. Motor zůstává s pouhými dvěma body poslední. Jihočeši jsou venku žalostní, žádný bod ze tří utkání a jen jeden vstřelený gól.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Milan Dančišin z Budějovic, Jakub Sklenář z Chomutova a brankář Petr Kváča.

Baráž o hokejovou Tipsport extraligu - 6. kolo:
Chomutov - České Budějovice 1:0
Branka: 18. Tomica
Pardubice - Kladno 1:4
Branky: 5. P. Sýkora - 27. Svedlund z trest. střílení, 34. Š. Bláha, 37. Hajný, 60. Plekanec
Tabulka:
1.Pardubice6500126:915
2.Kladno6400214:1412
3.Chomutov6201311:217
4.České Budějovice6010512:192

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice