Hlavní obsah

Třinec po infarktové koncovce vyhrál nad Plzní, Liberec porazil Kometu. Vítěze dělí od finále jedna výhra

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Liberce vyhráli ve čtvrtečním semifinále extraligy nad Kometou Brno 5:2 a od postupu do finále tak dělí Tygry jediné vítězství. Kometa prohrává v sérii 2:3 na zápasy. Třinec po infarktové koncovce a díky dvěma trefám v posledních třech minutách zvítězil nad Plzní 3:2 a také Oceláři jsou jednu výhru od postupu do finále extraligy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince (vlevo) se raduje se spoluhráčem Ethanem Werekem z prvního gólu v síti hokejové Plzně.

Článek
Fotogalerie

Stav liberecké série byl vyrovnaný 2:2, bylo tedy jasné, co je ve hře. Žádná opatrná partie se ale v Liberci nehrála, už ve druhé minutě Tygři vedli po zásahu Filippiho. Do kabin se však šlo za vyrovnaného stavu, když skóroval Mueller.

Severočechům vyšel parádně i nástup do druhé části hry, Čiliaka v brance úřadujících mistrů překonal po necelé minutě hry Jelínek. Tentokrát však už Liberec náskok nepustil. Chvíli před druhou přestávkou navýšil vedení domácích obránce Šmíd.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tygří radost! Autor libereckého gólu Petr Jelínek.

Kometa se ovšem nevzdávala a po zásahu Zaťoviče ožily její naděje. Necelých pět minut před koncem ale Petr Jelínek gólem na 4:2 definitivně zhasl Kometu. Úřadující mistři ještě zariskovali a zkusili hru vabank. Filippi však do odkryté klece pečetil výsledek na 5:2.

V Třinci se hraje o mečbol

Třinec začal sérii špatně, první dva zápasy před svými fanoušky prohrál. Jenže teď slaví už třetí výhru v řadě a do finále extraligy má blíže. Přitom Indiáni na ledě Ocelářů dvakrát vedli a zdálo se, že opět výboj série překlopí na svoji stranu. Nakonec to ale Třinec na domácím ledě zvládl. Nebyla to ale záležitost pro slabší povahy.

V 58. minutě vyrovnal Michal Kovařčík a fanoušci už se nejspíš smiřovali s tím, že je čeká prodloužení. To ale odmítl dvacet sekund před koncem trefou od modré čáry Doudera a Oceláři mohli slavit. Poprvé v sérii vyhrál domácí celek, Třinec vede 3:2 na zápasy a v sobotu na plzeňském ledě bude útočit na čtvrtý postupový bod.

Semifinále Generali play off
Liberec - Brno 5:2
Branky: 2. a 59. Filippi, 21. a 56. Jelínek, 37. Šmíd - 20. Mueller, 47. Zaťovič.
Stav série: 3:2
Třinec - Plzeň 3:2
Branky: 13. Marcinko, 58. M. Kovařčík, 60. Doudera - 12. Stach, 32. Pulpán.
Stav série: 3:2

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články