Hlavní obsah

Skvělá kulisa bez vulgarit. Protestní oranžové vesty ale na tribunách v Plzni svítily

Plzeň

Žádné nadávky a urážky. Atmosféra v plzeňské aréně byla v šestém semifinále play off s Třincem skvělá. Fandilo se bouřlivě, ale zároveň slušně a korektně, i když desítky diváků splnily to, co před zápasem avizovaly. Na protest oblékly oranžové reflexní vesty.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci Plzně na šestém semifinálovém utkání.

Článek

Povzbuzování během klíčové sobotní bitvy bylo v Plzni ožehavým tématem. V hektické čtvrté partii s Oceláři se po některých verdiktech sudích ozývaly z domácího kotle v přerušené hře vulgarity adresované hlavně k rozhodčím. Když se pak na stadionu hlasitě rozezněla hudba, aby nadávky přehlušila a na kostce nad ledem se objevil nápis „Radši diskotéku nežli vulgarismy", někteří diváci odešli ze sektoru do útrob arény a vrátili se do něj až na třetí třetinu.

„Jsme v semifinále a potřebujeme podporu. Tohle si nikdo z nás nezaslouží. Padáme po hlavě do střel, všichni makáme a pak přijde tohle," mrzela plzeňského útočníka Miroslava Indráka pondělní reakce fandů, jenž udivila celou plzeňskou kabinu.

Skalní jádro fanoušků, které si říká „Škodováci", však v sobotním duelu plánovala další formu protestu a atmosféra tak byla před jeho začátkem napjatá.

„Pokud jste, stejně jako my, otrávení snahou o převýchovu plzeňských fanoušků, která vyvrcholila pondělní „diskotékou", oblečte si prosím na sobotní zápas s Třincem oranžovou reflexní vestu. Tímto ukážeme, kolik diváků je ve skutečnosti s nastoleným trendem nespokojeno," uvedli „Škodováci" na Facebooku.

Před vchody do arény tak řada fandů postávala v oranžových vestách, které nabízeli ostatním příznivcům, a k tomu rozdávali i vydané prohlášení. „Aby věděli, o co tady dnes jde," vykládal jeden z nich. Vedle fanoušků v kotli navlékli vesty i další příznivci, kteří seděli v jiných částech stadionu. Na chvilkové ticho ovšem nedošlo. Diváci povzbuzovali celý zápas a výtečnou kulisu si ostatně pochvalovali po vítězné bitvě také plzeňští hráči. „Bylo to skvělé. Atmosféra byla parádní a fanouškům za to patří dík," liboval si centr elitní formace Západočechů Jan Kovář.

Výborní diváci pomohli plzeňským hokejistům srovnat sérii. Jestli parta Ladislava Čiháka pronikne i do vysněného finále, se rozhodne v pondělí od 17.00 na ledě Třince, kde je na programu rozhodující sedmé klání.

Vyhraje rozhodující sedmý zápas semifinálové série Třinec, nebo Plzeň?
Třinec
39,2 %
Plzeň
60,8 %
Celkem hlasovalo 1739 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články