Hlavní obsah

Pardubice v Kladně otočily skóre, Chomutov vyhrál v Budějovicích

Aktualizováno

Hokejisté Kladna měli v baráži o extraligu na dosah šesté vítězství v řadě, nakonec ale na domácím ledě promarnili dvoubrankové vedení a podlehli Pardubicím 3:5. Ve druhém duelu hráči Chomutova zvítězili 3:1 na ledě Českých Budějovic.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr se raduje z gólu v brance Pardubic. Kladno ale nakonec dobře rozehraný zápas ztratilo.

Článek
Fotogalerie

Pardubice povedeným výkonem ve třetí třetině, v níž čtyřmi góly otočily vývoj zápasu, pojistily vedení v tabulce a čtyři kola před koncem baráže mají téměř jisté setrvání mezi elitou. Kladno dokázalo rychle odpovědět na vedoucí gól Východočechů a do závěrečné části šlo s dvoubrankovým náskokem, hosté ale porážku rázně odmítli.

Vítězství hostů se začalo rodit v posledních pěti minutách. Na vyrovnávací gól Marosze navázal v 59. minutě Hovorka, z jehož hole ještě padl pátý gól Pardubic při hře kladenských bez brankáře. Jaromír Jágr v dresu Rytířů zaznamenal gól a asistenci.

Šanci na postup do extraligy v neděli definitivně ztratily České Budějovice, které po prohře s Chomutovem ztrácejí na druhé Kladno třináct bodů. Naopak Piráti snížili svou ztrátu na Rytíře na pět bodů a závěr baráže tak slibuje drama.

Baráž o extraligu - 8. kolo
Kladno - Pardubice 3:5
Branky: 4. Zikmund, 8. Jágr, 21. Strnad - 2. Poulíček, 43. Horký, 56. Marosz, 59. Hovorka, 60. Hovorka.
Č. Budějovice - Chomutov 1:3
Branky: 57. Karabáček - 9. Štich, 37. Flemming, 53. Klhůfek.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Pardubice 12 46 : 26 27
2 Kladno 12 30 : 30 22
3 Chomutov 12 31 : 37 18
4 České Budějovice 12 26 : 40 5

Reklama