Hlavní obsah

Kladno se s fanoušky rozloučilo prohrou, přesto slaví. Budějovice poprvé vyhrály za tři body

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Kladna se v posledním barážovém zápase na domácím ledě rozloučili s fanoušky prohrou v prodloužení, když Chomutovu podlehli 1:2. Jedinou branku domácích si připsal v polovině utkání Redlich. Na postupu Rytířů do extraligy to však nic změnit nemohlo. Závěrečný duel 12. kola sehrají Středočeši na ledě Pardubic, které si setrvání v nejvyšší soutěži zajistili jako první. Ve druhém nedělním utkání se prvního tříbodového zisku dočkaly České Budějovice, které porazily Pardubice 5:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Kladna oslavují postup do extraligy, který si zajistili už v předchozím zápase v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Bezstarostný duel Kladna s Chomutovem branku v úvodní části nepřinesl, na tu si museli natěšení fanoušci počkat až do poloviny zápasu, když se v 31. minutě prosadil po nahrávce Tomáše Plekance jeho jmenovec Redlich.

Když už se zdálo, že Rytířům bude stačit k tříbodovému vítězství jediný gól, vyrovnal 66 sekund před koncem zápasu Martin Šťovíček.

V druhé minutě nastavení rozhodl o bodu navíc pro Piráty Petr Koblasa, na kladenském postupu do extraligy a závěrečných oslavách to však nic změnit nemohlo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna oslavuje s fanoušky postup do extraligy, který si hokejisté zajistili už v předchozím zápase v Českých Budějovicích.

Motor bere první vítězství za tři body

Hokejisté Českých Budějovic se s fanoušky loučili zápasem s Pardubicemi a vstup do utkání jim vyšel, když ve 13. minutě překonal osmnáctiletého Tomáše Vlka v brance Perníkářů René Vydarený.

Bezstarostný hokej pokračoval i ve druhé třetině. A Motor směřoval za svým prvním tříbodovým vítězstvím v baráži, když v 23. minutě zvyšoval Martin Heřman, třetí branku k radosti věrných fanoušků přidal o deset minut později Pavel Novák.

Aspoň snížení se dočkali hosté v 44. minutě díky Nicku Schausovi, tříbrankový náskok však vrátil Jihočechům o necelé dvě minuty později z přesilové hry Martin Beránek.

Pátý zásah a svůj druhý si v 49. minutě opět z početní výhody připsal Vydarený, poslední slovo patřilo Janu Zdráhalovi, který uzavřel skóre na konečných 2:5.

České Budějovice se tak dočkaly prvního tříbodového vítězství v baráži.

Baráž o extraligu
11. kolo:
Kladno - Chomutov 1:2 po prodl.
Branky: 31. Redlich, 59. Šťovíček, 62. Koblasa
České Budějovice - Pardubice 5:2
Branky: 14. a 49. Vydarený, 24. Heřman, 34. Novák, 46. Beránek - 44. Schaus, 58. Zdráhal
1.Pardubice11800342:2524
2.Kladno11701329:2622
3.Chomutov11411525:3315
4.České Budějovice11110922:345

Reklama