Hlavní obsah

I kdybych na ledě měl chcípnout, tak jim to nedám, pěnil po druhém finálovém nezdaru Šmíd

Třinec

Svůj tým ve třetím utkání finále zkušený obránce Liberce Ladislav Šmíd nepoznával a porážku 1:4 s Třincem nekousal úplně lehce. Třinec zapsal druhou výhru a k titulu má blíže. „Je to jenom 1:2, zítra máme další šanci, ale budeme mít šanci jedině tehdy, když se tam objeví úplně jiný tým,“ má jasno 33letý bek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Liberce Roman Will inkasuje gól ve finále extraligy, přihlížejí Tyler Redenbach z Liberce (uprostřed) a jeho spoluhráč Marek Zachar.

Článek
Fotogalerie

Do utkání jste nevstoupili dobře. V první minutě faul, první střelu jste vyslali až v 8. minutě, proč?

Nevím, nejely nám nohy, jestli lehká nervozita, nebo ta šestihodinová tour včera v autobuse. Ale Třinec taky k nám jel a první zápas hráli výborně. Nemá cenu se na něco vymlouvat. Je to finále a i kdybych měl spát jenom dvě hodiny a pak naskočit, tak je mi to úplně jedno a musím předvést nějaký standard, což my jsme dneska naprosto nepředvedli a docela dost mě to mrzí.

Vedli jste 1:0, mohli jste i 2:0, tam se to lámalo?

Jako jo, ale i kdybychom vedli dva nula, tak jsme nepředváděli to, na co máme. Nevím, nevím, jestli bychom to dneska utáhli. Myslel jsem, že gól nás nakopne, ale to se nestalo. Nemá cenu to okecávat, že jsme neměli štěstí nebo že jsme unavení. Dneska jsme si to nezasloužili a porazili jsme se sami. Bylo to takové mdlé, tohle není náš hokej.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Matěj Stříteský z Liberce, David Musil z Třince v akci během finále hokejové extraligy.

Srážely vás zbytečné fauly v útočném pásmu?

To určitě nepomůže, jsou hloupé. Pořád si to říkáme, a kdyby se to stalo jednou za čas, tak dobrý, ale tohle se nám stává celkem často, navíc v play off. I když nedají gól, tak nás to stojí síly a ti kluci, kteří tam nechodí pravidelně, tak jsou mimo tempo. Když uděláte faul v obranném pásmu v gólové šanci, tak sklidíte pochvalu, ale takové fauly, těch se musíme vyvarovat.

Byl to nejhorší zápas Liberce v play off?

To bych neřekl, takové zápasy jsou. Bohužel tohle je druhý ze tří v sérii ve finále. Musíme se nad sebou zamyslet a znovu se podívat se do zrcadla a doufám, že tady bude zítra sebevědomý tým, který prošel tím play off tak, jak jím prošel. Neodehráli jsme to dobře, ale pořád bych nikoho v týmu za jiného nevyměnil. Za každým hráčem stojím a položil bych za něj ruku do ohně. Věřím, že se všichni do jednoho zvedneme a ten čtvrtý zápas urveme, pojedeme do Liberce a vyhrajeme tam znova.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petr Vrána z Třince, Martin Ševc z Liberce v tvrdém souboji během finále hokejové extraligy.

Bude potřeba si něco večer říct?

Ne, už jsme si všechno řekli. Poslední dobou jsme více mluvili, než hráli. Každý si to musí v hlavě srovnat sám. Není to o tom, že na sebe budeme ukazovat. To nemá cenu. Každý ví, jaká je jeho role, musíme se podívat do zrcadla. Opět to musím zmínit, tak jako po prvním zápase a opět k tomu přistoupit úplně jinak. Tohle nejde.

Třinec vám v úvodu moc nepůjčoval puk, přesto jste vedli.

Klobouk dolů před Třincem, je na nás připravený, hraje dobře, ale to bylo i Brno a dokázali jsme je porazit. Pořád tvrdím, že se dokážeme porazit jenom sami, což se dneska ukázalo. Doufám, že zítra tam bude jiný tým.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost třineckých hokejistů z gólu ve finále. Zleva Martin Adamský, střelec Jiří Polanský a Vladimír Svačina.

Bude těžké to hodit za hlavu? Po prvním utkání se vám to povedlo.

Jsem rád, že se hraje už zítra, když máte dva tři dny, tak je to takové... akorát přemýšlíte. Na to teď nemáme čas. Vyspíme se, zregenerujeme a každý bude chtít dokázat, že tohle nebylo hodno toho, kam jsme to dotáhli. Budeme padat po držkách, jak jsme padali do nynějška a je jedno jak, ale ten další zápas urveme. Musí nás porazit čtyřikrát, jsou k titulu o krok blíže, ale rozhodně se nevzdáváme. Já tomu týmu věřím a stojím si za tím, že máme nejlepší tým.

V závěru jste zvýšili důraz. Byl to signál do dalšího utkání?

Asi už tam byla lehká frustrace, ale téhle hry musí být více. Ve druhém utkání jsme dohrávali souboje, byla to válka. Musíme to tak udělat znovu. Máme tady typy hráčů, kteří to dokážou, jsou silní. Tohle je válka na ledě, nechci, aby Třinec vyhrál titul, chci ho vyhrát já, a i kdybych měl na ledě chcípnout, tak jim to nedám.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice