Hlavní obsah

Útočník Köhler se po čtyřech letech vrací do Zlína

Zlín

Hokejový útočník Bedřich Köhler bude v příští sezoně hrát v extraligovém Zlíně. Čtyřiatřicetiletý hráč působil v uplynulé sezoně v brněnské Kometě, předtím hrál tři roky za Hradec Králové. Ve Zlíně hrával Köhler už v letech 2008 až 2015, v sezoně 2013/14 s týmem vybojoval mistrovský titul. S PSG Berani Zlín podepsal víceletou smlouvu, její přesnou délku klub nezveřejnil.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Bedřich Köhler na archivním snímku z předešlého působení ve Zlíně.

Článek

V této sezoně zaznamenal Köhler v Kometě v 58 zápasech šest branek a šest asistencí. "Ročník v Brně mi nevyšel, jak jsem si představoval. Ani já ani Kometa jsme s ním nebyli spokojení. Poté jsme se rozhodovali, co dál. S agenty jsem řešil primárně Zlín. Jsem rád, že jsme se dohodli. Jednání byla krátká a velice korektní. Jsem rád, že to klaplo," řekl dnes novinářům Köhler.

Podle generálního manažera zlínských hokejistů Martina Hostáka je Köhler cenný především před soupeřovou brankou a v přesilovkách. "Velmi si ho vážím jako hokejisty, který má hodně za sebou. Myslím si, že velice vhodně doplní náš tým. Přinese další zkušenost, klid, drajv. V kabině určitě bude mít velké slovo," uvedl Hosták.

Rodák z Ostravy působí v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži od sezony 2003/04, kdy do ní poprvé naskočil v dresu Vítkovic. V extralize odehrál Köhler 850 utkání s bilancí 181 branek a 146 asistencí. Zahrál si i za reprezentaci.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 21. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články