Hlavní obsah

Litvínov loví posily. Přichází gólman z Jihlavy i kladenský Říha

Praha

Brankář David Honzík z prvoligové Jihlavy a obránce Jiří Říha, jenž pomohl Kladnu k postupu do extraligy, se stali novými posilami hokejistů Litvínova. Sportovní úsek Vervy doplnil v pozici odborného poradce a skauta Rostislav Dočekal, dosavadní sportovní manažer Znojma v EBEL.

Foto: Sport.cz

David Honzík je novou posilou Litvínova

Článek

Pětadvacetiletý Honzík začal uplynulý ročník ve Spartě, odkud vypomáhal i prvoligové Slavii. V polovině ledna zamířil do jihlavské Dukly. V extralize hrál i za mateřské Karlovy Vary, odkud přišel předloni do Sparty. V nejvyšší soutěži má na kontě 54 zápasů, v nichž si udržel průměr 2,96 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 89,76 procenta.

V Litvínově po odchodu Michaela Petráska doplní Jaroslava Januse. "Vidíme v něm velkou perspektivu do budoucna. Přebrali jsme jeho smlouvu z Jihlavy. Je to brankář s velkou budoucností a jsme rádi, že ho máme v našem klubu," uvedl k Honzíkovi generální ředitel a trenér Jiří Šlégr.

Další posilou je Říha

Šestadvacetiletý Říha odehrál v extralize za Liberec a Mladou Boleslav 74 utkání, nasbíral sedm bodů (2+5). V roce 2017 pomohl k postupu do extraligy Jihlavě a letos Kladnu. Před dvěma roky vytvořil v první lize rekordy obránců se 44 body a 20 brankami z 50 zápasů.

"Chtěli jsme praváka, takže jsme se domluvili s Jiřím Říhou, který měl výbornou sezonu na Kladně. Jsem přesvědčený, že má jednu z nejlepších střel mezi obránci. Hledali jsme beka do přesilových her, Jirka má mobilitu, aby přesilovky mohl hrát. Máme dostatečný počet kvalitních útočníků, aby mu to tam nabíjeli," doplnil Šlégr.

Šestapadesátiletý Dočekal vedle dlouholetého působení ve Znojmě pracoval jako skaut také pro Vídeň v EBEL, pro Kladno, Ingolstadt, Kometu Brno, Lva Poprad v KHL či Karlovy Vary.

"Vzhledem k dlouhodobě avizované generační obměně hráčského kádru jsme se rozhodli posílit pozici skautingu a monitoringu hráčů ve všech dostupných soutěžích. Pětadvacetileté zkušenosti Rosti jsou pro budoucnost našeho klubu velmi cenné," dodal Šlégr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec