Hlavní obsah

Bílí Tygři začali s letní dřinou. Chci pokračovat v práci Pešána, uvedl Augusta

Liberečtí hokejisté se od pondělí chystají na novou sezonu. Poprvé pod hlavním koučem Patrikem Augustou, jenž na začátku května nahradil Filipa Pešána. Ten se stal novým šéftrenérem českého hokeje, pod Ještědem však zůstává jako sportovní ředitel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První trénink hokejistů Liberce v letní fázi přípravy. Vše sleduje trenér Patrik Augusta.

Článek
Fotogalerie

„Rok jsem byl jeho asistent a za tu dobu jsem poznal tygří cestu. Znám i charakter hráčů a oni znají mě, takže myslím, že nebudeme nic moc měnit. Chci jen pokračovat v dobré práci, kterou tady Filip nastolil," uvedl Augusta na startu suché přípravy. Liberec bude obhajovat účast ve finále, v němž letos nestačil na Třinec a bral stříbro.

„Každá sezona po té úspěšné je těžká, nejen pro mě, ale i pro hráče. Budeme pracovat a snažit se na úspěšné sezony navázat. Je to závazek, ale na práci se těším," doplnil Augusta, jenž na prvním tréninku v hale přivítal ještě neúplný tým bez největších hvězd jako Marek Kvapil, Ladislav Šmíd či účastník posledního MS Libor Hudáček, kteří se chystají individuálně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První trénink hokejistů Liberce v letní fázi přípravy. Útočník Rostislav Marosz.

Vicemistrům už chyběl i gólman Roman Will, jenž přestoupil do švédského Rögle, či Dominik Lakatoš (Vítkovice), naopak dorazily posily Rostislav Marosz a navrátilec Michal Bulíř. „Jsme rádi, že je máme. Jsou to velice dobří kluci a útočníci, kteří nám pomohou zvýšit produktivitu," přivítal je syn legendárního hokejisty a trenéra Josefa Augusty. Kádr zatím považuje za hotový z devadesáti procent.

„Jsem rád za tuto šanci. Když jsem dostal nabídku, byl jsem z ní nadšený a doufal jsem, že to klapne. Udělám všechno proto, abychom tady byli úspěšní. Na novou sezonu se těším," slíbil Marosz, jenž v minulé sezoně hrál v Pardubicích.

Severočeské hokejisty nyní čeká čtyřtýdenní tréninkový blok, který si v polovině zpestří přípravou na ledě. Poté budou mít dva týdny dovolené. Před vstupem do Ligy mistrů na konci srpna bílé šelmy sehrají čtyři přípravná utkání, mimo jiné s Chabarovskem a Novokuzněckem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín