Hlavní obsah

Další posila pro Kometu. Vrací se talent, který za ni hrál už v šestnácti

Brno/Praha

Hokejisty Brna posílí jejich odchovanec Pavel Jenyš. Třiadvacetiletý útočník se do Komety vrací po pěti sezonách strávených v nižších zámořských soutěžích.

Foto: https://www.hc-kometa.cz

Pavel Jenyš, nová posila hokejistů Komety.

Článek

„Pavel se vrací domů po zkušenostech, které nasbíral v zámoří. Myslím si, že je zužitkuje v následující sezoně i v naší hře. Očekávám od něj agresivitu, důraz v brankovišti, dravost a pohyb," říká majitel Komety Libor Zábranský pro oficiální klubové stránky.

Jenyše pro NHL draftovala v roce 2014 Minnesota, o čtyři rok později na něj práva převzalo Los Angeles. Urostlý centr během posledních pěti let strávených v zámoří působil nejprve v kanadské juniorské AHL, poté si vyzkoušel i nižší seniorské soutěže AHL a ECHL.

Sen o NHL se mu ale nesplnil, a tak se nyní rozhodl pro návrat do mateřského klubu. Za něj v extralize debutoval už v šestnácti letech, celkem v české nejvyšší soutěži odehrál třicet zápasů, v nichž vstřelil dvě branky.

„Zkusil jsem si hokej za mořem, který je úplně jiný. Myslím si, že mám mnohem víc zkušeností, než jsem měl v šestnácti, a že se ode mě dá čekat víc než tehdy," hlásí Jenyš po středečním podpisu smlouvy s Kometou.

„V Americe jsem momentálně nechtěl zůstat, hlavně cestování jsem už měl plné zuby. Chtěl jsem někam, kde začnu v podstatě od znova a ukážu se zase v lepším světle. Myslím, že v Brně mám k tomu obrovskou příležitost," doplňuje Jenyš, který vybíral z více nabídek.

„Rozhodl ale brněnský faktor. Jsem tady doma, začínal jsem tady s hokejem. Hodně mě lákalo se vrátit a hrát zase za Kometu," dodává.

Jenyš je už pátou letní posilou brněnského celku. Před ním už Kometa získala obránce Filipa Pyrochtu a útočníky Lukáše Kucseru a Jakuba Lva. Z hostování v Pardubicích se pak vrátil jiný forvard Luboš Horký.

Reklama