Hlavní obsah

Hokejista Klimek si vzal rakety a vyhrál svůj první mistrovský titul v kariéře

Ostrava

Neuvěřitelný kousek! Hokejový útočník Lukáš Klimek měl v minulosti k domácímu titulu už několikrát velmi blízko. Až nyní se mu povedlo dostat se až na vrchol. Nebylo to však na ledě, nýbrž na kurtech. V rámci letní přípravy se Klimek rozhodl pro zpestření zúčastnit se svého prvního turnaje v racketlonu. A v kategorii nováčků získal mistrovský titul. „Zní to pěkně, že jsem se stal mistrem republiky. To se mi zatím v žádném jiném sportu nepovedlo," tvrdí Klimek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva): Jan Buchtele, Jan Piskáček, Miroslav Forman, Lukáš Klimek a Steven Delisle během utkání s Brnem.

Článek

Mistrovství České a Slovenské republiky v racketlonu mělo na programu už 15. ročník. Nad šampionátem převzal letos patronát olympionik Petr Koukal. Pro řadu lidí je tento sport neznámou, jde o čtyřboj v raketových sportech – v tenisu, squashi, badmintonu a stolním tenisu. V rámci mistrovství se odehrál také premiérový turnaj nováčků a právě zde slavil mistrovský titul hokejista Klimek. Mezi soupeři vyzval třeba juniorského evropského šampiona Viktora Byrtuse.

„Věděl jsem, že na squashovém kurtu proti němu nemám šanci. Potřeboval jsem jít do tohoto zápasu alespoň s nějakým bodovým náskokem, což se mi povedlo. Pak už jsem si raději šetřil síly na závěrečný tenis," popsal svou strategii Klimek. „Dostal jsem od Viktora 21:1, ale uhrál jsem alespoň ten jeden míček a neodešel s nulou. Potom se mi podařilo stav bodů obrátit v tenise a dostal jsem se do finále," dodal.

Ve finále si pak Klimek poradil s Ivo Durlákem. Ostravský rodák třikrát skončil ve finále hokejové extraligy stříbrný. Dvakrát jako útočník HC Vítkovice Steel, kde působil od roku 2006, a jednou s týmem HC Sparta Praha, kam přestoupil v roce 2013. Kromě stříbra s pražskou Spartou vybojoval jednou také bronz. Na zlato však zatím v kariéře nedosáhl.  „Doufám, že jsem to teď prolomil. Sice v jiném sportu, ale i takový titul mistra ČR se počítá! Teď už jen doufám, že to dotáhnu i v hokeji až na vrchol," usmál se Klimek.

Tímto šampionátem si však hlavně zpestřil svou letní přípravu na další hokejovou sezonu. „Jsem rád, že jsem si mohl zahrát a potrénovat fyzičku. Když se o něco hraje, tak to člověka víc baví. A navíc jsem neudělal ostudu," dodal Klimek, který se raketovým sportům věnuje od dětství. „S bratrem nás rodiče vedli od malička k různým sportům. Výkonnostně jsme na tom s bráchou podobně, takže spolu můžeme chodit hrát tenis a badminton. Navzájem se posouváme dál," svěřil se hokejista.

Vzorem pro Klimka je švýcarský tenista Roger Federer a ve squashi se nechával inspirovat hrou Egypťana Remiho Ashoura, který letos ukončil kariéru. „Sledovat ho na turnajích byla opravdu zábava," ukázal se jako expert Klimek.

Zatím to ale u něj i přes úspěch rozhodně vyhrává lední hokej. Sparta Praha, kde působil od roku 2013, mu sice smlouvu na další rok neprodloužila, přesto zůstane v extralize i v další sezoně. Nastoupí nově v dresu HC Olomouc. Hokejový útočník rozhodně nevylučuje, že se ještě nějakého turnaje v racketlonu v budoucnu zúčastní. „Líbila se mi atmosféra, byl jsem spokojený a pokud mi to vyjde časově, určitě bych si to chtěl ještě někdy zkusit."

Reklama