Hlavní obsah

Jsme mladí, proto musíme soupeře ubruslit, nabádá vítkovická posila Lakatoš

Ostrava

V 22 letech patří útočník Dominik Lakatoš k nejzkušenějším posilám hokejových Vítkovic, které vyjely v pondělí poprvé na led. Ty opustilo po minulé sezóně deset hráčů včetně gólmanské jedničky Patrika Bartošáka a kapitána Rostislava Olesze. „Ten tým je opravdu hodně mladý, proto musíme soupeře ubruslit, být hodně draví. Musíme být připravení ne na sto, ale na dvě stě procent,“ hledal recept na úspěch Lakatoš.

Foto: hcbilitygri.cz

Útočník Dominik Lakatoš si během svého působení v Liberci užil i kemp v NHL pod křídly New York Rangers.

Článek

Pesimistické vyhlídky po velkém průvanu ve vítkovické kabině odmítal. „Věřím, že budeme patřit mezi top týmy v extralize. Toho, že bychom hráli o udržení, se nebojím, to nebude náš případ. Budeme se prát, abychom vyhrávali a dařilo se nám," zdůraznil.

Sezona, kterou Vítkovice otevřou v pátek 13. září doma proti Olomouci, bude šestou, do které odchovanec kolínského hokeje naskočí. V premiérové 2014/2015, kdy hrál Liberec jen o záchranu, stihl jediné utkání proti Karlovým Varům. V následující už patřil do stabilní sestavy Liberce a na jejím konci zvedl nad hlavu mistrovský pohár, ke kterému přidal v nadcházejících třech letech ještě dvě stříbra. Poslední na konci minulé sezony po finálové porážce s Třincem. „Chtěl jsem se loučit titulem, ale nevyšlo to. Nicméně vzhledem k tomu, že začátek minulé sezony byl z mého pohledu strašný a rozehrál jsem se až na hostování ve Zlíně, tak dopadla úspěšně," ohlédl se Lakatoš.

Naváže na spolupráci s Výtiskem?

Další už nepřidá na severu Čech, ale na severu Moravy. „Deset let jsem byl v Liberci, čtyři pět sezón mám v áčku, uhráli úžasné výsledky, ale člověk pozná, že je čas na změnu. V Liberci jsem byl už dlouho a prostě to vycítíte, že je chvíle k tomu, abyste odešel," popisoval autor 41 extraligových gólů.

Do Ostravy to má z domova pořádný kus. „Párkrát jsem to už v autě ujel a není to žádná sláva," smál se Lakatoš. „Ale moc jsem se sem těšil. Trenéra Jakuba Petra znám z reprezentace, je zde Honza Výtisk, který mi dělal v Liberci kapitána a doufám, že ho bude dělat i tento rok ve Vítkovicích. Věřím, že navážeme na spolupráci z Liberce, kde jsme udělali titul. Třeba to tady bude stejné," pousmál se Lakatoš, jenž bude ve Vítkovicích oblékat dres s číslem 31.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín