Hlavní obsah

Posila ze zámoří! Do Liberce přichází Musil

Útočník Adam Musil se stal novou posilou hokejistů extraligového Liberce. Dvaadvacetiletý vnuk Jaroslava Holíka, na jehož kontě je osm reprezentačních startů a patří mezi hráče, které kouč národního týmu Miloš Říha starší pozval na srpnový kemp do Jihlavy, uzavřel s klubem dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Adam Musil na archivním snímku během tréninku české hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Pro kanadského rodáka Musila bude angažmá u Bílých Tygrů znamenat první možnost působit mezi seniory v českých soutěžích. Ačkoliv začínal s hokejem v Jihlavě, dlouhodobě působil v zámoří. Prošel juniorskou WHL, před čtyřmi lety si ho v draftu vybrali z 94. pozice St. Louis Blues, poslední vítězové Stanley Cupu.

"Adam je velmi perspektivní hráč, který má do budoucna ty nejvyšší ambice. Je členem jedné z nejtradičnějších českých hokejových rodin a s hokejem doslova vyrůstal. O jeho výborném charakteru svědčí i fakt, že byl kapitánem týmu v kanadské juniorce," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Filip Pešán.

Poslední dvě sezony pak strávil syn bývalého skvělého obránce Františka Musila v AHL, kde hájil barvy týmu San Antonio Rampage. V posledním ročníku odehrál 65 zápasů a připsal si 14 bodů za šest gólů a osm asistencí.

Reklama

Související témata: