Hlavní obsah

Třinec a Olesz? Jsme kontaktu, ale jako hotovou věc bych to nebral, říká Varaďa

Třinec

Spojí nedávný kapitán Vítkovic Rostislav Olesz svou budoucnost s Třincem? Pro trenéra Ocelářů Václava Varaďu to není myšlenka, kterou by musel zavrhnout. „Když se na trhu objeví tak kvalitní hráč, je samozřejmé, že se o něj budeme zajímat,“ připustil Varaďa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Václav Varaďa v Třinci na prvním tréninku před novou extraligovou sezonou.

Článek

Olesz na konci července ve Vítkovicích rozvázal smlouvu, protože měl neshody s trenérskou dvojicí Jakub Petr a Pavel Trnka. Kariéru ale ukončit nechce. „Oslovil jsem kluby v extralize i v zahraničí. Nejsem už nejmladší, ale má touha někde uspět, je velká," řekl 33letý Olesz a připustil, že si přesun k velkému rivalovi dokáže představit. „Vím, že vítkovický fanoušek by to neviděl rád, ale já nechci sedět doma. Třinec bude opět útočit na nejvyšší cíle, vůbec bych se tomu nebránil," dodal.

„S Rosťou máme úzký a kamarádský vztah a pochopitelně jsem s ním hovořil a v nějakém kontaktu jsme. Jeho hra mi je jako trenérovi blízká, protože od svých hráčů vyžaduju spoustu aspektů, které má v sobě zrovna on. Ale nechci předjímat," pokračoval Varaďa. „Záležet bude také na tom, v jaké formě budou naši hráči. Navíc, pokud bychom někdy uvažovali o přivedení tak kvalitního hráče, jakým Rosťa je, museli bychom mu dát adekvátní prostor. Je tam spousta otázek, ještě bych to nebral jako hotovou věc," upozornil Varaďa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hokejisté zahájilipřípravu na ledě na novou extraligovou sezonu.

V podobné situaci je podle něj i ještě v minulé sezoně třinecký útočník Vladimír Svačina. „Podepsaný není, ale určitě to není tak, že bych řekl, že o něj zájem nemám, že se tady už nikdy neobjeví. To by byla lež. Stejně jako je volný Rosťa Olesz, tak je volný i Vláďa Svačina, volní jsou ale i další hráči. Je jich docela dost a možná jich ještě bude přibývat. Situaci sledujeme a budeme jakýkoliv zásah do týmu pečlivě zvažovat," řekl Varaďa.

Třinec se na prvním tréninku na ledě sešel v pondělí kompletní, včetně Lukáše Krajíčka, jenž na konci minulé sezony utržil otřes mozku. Na ledě ale třinecký kapitán scházel. „Po lednovém otřesu mozku, kvůli kterému zmeškal zbytek uplynulé sezony, už je zcela zdráv, nicméně na prvním tréninku chyběl z důvodu nemoci," upřesnil Varaďa.

ZMĚNY V KÁDRU OCELÁŘŮ TŘINEC
Přišli:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Petr Kváča (České Budějovice)
Tomáš Kundrátek (Davos)
Patrik Hrehorčák (Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL)
Michal Kvasnica (Portland Winterhawks, WHL)
Odešli:
Šimon Hrubec (HC Kunlun Red Star, KHL)
Ethan Werek (Kunlun Red Star, KHL)
David Cienciala (Mladá Boleslav)
Patrik Husák (Poruba)
Jan Bartko (Ticino, Švýcarsko)
Vít Christov (České Budějovice)
Jonáš Peterek (Calgary Hitmen, WHL)
Peter Hamerlík (bez angažmá)

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články