Hlavní obsah

Sparta řeší posilu do útoku. Testuje svého odchovance, který se po třech letech vrací domů

Praha

Posil do útoku už sice během letní přestávky získala šest, tím by ale hokejová Sparta ještě nemusela končit. Do pražského klubu totiž přišel na zkoušku jeho dvacetiletý útočník Albert Michnáč, který poslední tři sezony strávil v kanadské juniorské OHL a nevedl si v ní vůbec špatně. V úterý už Michnáč nastoupil k prvnímu přípravnému zápasu za A tým Sparty a k výhře 5:0 nad Slavií pomohl jedním gólem.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Albert Michnáč ve sparťanském dresu během přípravného utkání se Slavií.

Článek

Před třemi lety se rozhodl opustit Spartu, kde v pouhých sedmnácti letech nastupoval nejen za dorostence, ale i juniory, a šel si vyzkoušet kanadskou Ontario Hockey League. Michnáčovi se v ní dařilo, vždyť za 214 zápasů za tři různé týmy nastřádal slušných 167 kanadských bodů.

Od příští sezony už ale věkem mezi juniory nespadá, takže Michnáč řešil, jakým směrem se má jeho kariéra dál ubírat.

„Za tři roky v Kanadě jsem se naučil spoustu věcí. Na ledě i mimo něj. Rozhodně jsem za tu zkušenost rád. Teď jsem se ale rozhodl, že se chci na rok vrátit do Česka, abych zkusil přejít na seniorský hokej," vypráví Michnáč.

Když se s nabídkou zkušebního kontraktu ozvala Sparta, měl hned jasno. „Na Spartě to jako její odchovanec dobře znám, takže jsem ani nepřemýšlel o jiných možnostech. V Praze jsem doma, takže Sparta byla varianta číslo jedna. Budu se snažit nabídnutou šanci využít," je odhodlaný vybojovat si klasickou smlouvu šikovný centr.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vladimír Růžička z HC Sparta Praha (druhý zleva) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů (zleva) Marka Kvapila, Michala Řepíka, Matúše Sukeľa a Adama Poláška během přípravného utkání se Slavií.

Obrovské konkurence ve Spartě se nebojí. „Neokoukám, kdo je okolo mě. Chci předvádět ty nejlepší výkony a uvidíme, jak to po přípravných zápasech se smlouvou dopadne," říkal Michnáč po utkání se Slavií, které bylo jeho prvním v seniorském hokeji.

„Je mnohem těžší a taktičtější než ten juniorský, takže hlavně musím dobře bránit," uvědomuje si Michnáč, který v případě neúspěchu ve Spartě má i záložní varianty. „Ozvaly se mi i jiné týmy z extraligy. Nechci ale teď prozrazovat, které to byly," uzavírá útočník, který v předminulé sezoně reprezentoval Česko na juniorském světovém šampionátu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články