Hlavní obsah

Jágr měl důrazný proslov. Každý by si měl sáhnout do svědomí, uvědomuje si kapitán Kladna

Praha

V přípravě na blížící se sezonu odehráli kladenští Rytíři už pět zápasů proti extraligovým celkům, a kdyby se i v těchto duelech rozdávaly body, dokázali by v nich získat jen jediný za porážku v prodloužení s Litvínovem. Největší facku však hokejisté Kladna dostali v úterý. V domácím prostředí schytali debakl 2:8 od Plzně a hotovo vlastně bylo po necelých pěti minutách, kdy Rytíři prohrávali už 0:3...

Foto: www.rytirikladno.cz, Josef Poláček

Kladenský útočník Jakub Strnad.

Článek

Od konce utkání uběhlo už několik minut, hráči poraženého týmu ale byli stále zavření v kabině a poslouchali proslov Jaromíra Jágra. Sedmačtyřicetiletý majitel a útočník Rytířů, který proti Plzni na ledě nechyběl, dobře ví, že mužstvo se musí rychle probrat. Protože s podobnými výkony by v extralize, do které se Kladno vrátilo po pěti letech, mělo velký problém.

„Tenhle zápas jsme nemohli nechat bez povšimnutí," pokyvoval kladenský kapitán Jakub Strnad v rozhovoru pro klubový web, že mávnout rukou nad těžkým debaklem prostě nešlo.

Foto: www.rytirikladno.cz, Josef Poláček

Kladenský útočník Jaromír Jágr během utkání s Plzní.

„Myslím, že nám to otevřelo oči, co nás bude čekat v extralize. Každý by si měl sáhnout do svého svědomí a začít sám u sebe – v tréninku a potom to přenést do hry. Je to o osobní disciplíně, jak kdo chce na sobě makat. Když to ale nebudeme dělat na tréninku, tak se to v zápase určitě neobjeví," uvědomuje si sedmadvacetiletý odchovanec středočeského týmu.

Rytíři mají z pěti přípravných duelů proti extraligovým soupeřům hrozivé skóre 11:27. Je to velké varování před startem soutěže, který přijde už za tři týdny. „Každý tuší, že to nebude nic jednoduchého. Mezi extraligou a první ligou je rozdíl. Možná je dobře, že přišly takové výsledky už teď a že se na to můžeme připravit," uvažuje Strnad.

A přiznává, že mužstvo možná doplácí i na to, že má v hlavách, že zatím nejde o body do tabulky. „Určitě to hráči ještě neměli tolik v hlavách a pořád byli uvolnění. Pořád to byla zábava, jenže zábava to není," varuje levý křídelník.

„Snad jsme si teď řekli, že to takhle nepůjde, abychom všichni byli pohodlní," doufá Strnad v obrat k lepšímu.

Reklama

Související témata: