Hlavní obsah

Mistr skolil nováčka. Marcinko slaví hattrick, Jágr jen přihlížel. Litvínov obral Kometu

mm, likSport.cz
Aktualizováno

Prvním hattrickem ozdobil nový ročník hokejové Tipsport extraligy třinecký útočník Tomáš Marcinko a přispěl k jasné výhře úřadujících šampionů v úvodním kole nad Kladnem 6:2. Už ve čtvrtek udolala Sparta Plzeň 7:6 v prodloužení a také dnes se více dařilo domácím celkům. Mladá Boleslav porazila Pardubice 4:1, Litvínov otočil zápas s Kometou Brno (2:1), Karlovy Vary zvítězily nad Zlínem rovněž 2:1 a do třetice skončil tímto výsledkem i souboj Vítkovic s Olomoucí, ale tentokrát v prospěch hostů z Hané a v prodloužení. Kolo zakončí sobotní dohrávka mezi Hradcem Králové a Libercem (od 15:00).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Tomáš Marcinko (vpravo) si hned v úvodním kole nového ročníku ELH připsal hattrick. Gratuluje mu Matěj Stránský - ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

Mistr z Třince nenechal nikoho na pochybách, že to s obhajobou titulu myslí vážně. Kladenský nováček i bez zdravotně indisponovaného Jaromíra Jágra, který utkání sledoval jen v civilu ze střídačky, sice v úvodu zlobil, ale na pozorného brankáře Bartošáka nevyzrál. Oceláři trestali nedisciplinovanost soupeře, dva góly dali v přesilovkách a vytvořili si rozhodující náskok, slovenský centr Marcinko si připsal hattrick a asistenci.

Až v závěrečném dějství za stavu 0:4 připravil Bartošáka o čisté konto Strnad, další trefu přidal Redlich. Víc už ale Středočeši nestihli, naopak sami ještě dvakrát inkasovali.

Brněnská Kometa v Litvínově lépe začala, zásluhou Hrušky šli hosté do vedení. Domácí ale díky Gerhátovi s Myšákem skóre otočili a vyhráli. Podobně se vyvíjel i duel v Karlových Varech, kde padlo po jednom gólu v každé třetině. Zlínští Berani sice ještě v polovině utkání vedli, ale nakonec odjeli s prázdnou. Rozhodl Petr Koblasa.

Souboj Mladé Boleslavi s Pardubicemi rozhodli domácí třemi trefami v prostřední části hry. Hosté ještě sice snížili na 1:3, ale výsledek definitivně zpečetil Žejdl pouhých 16 sekund před koncem zápasu střelou do prázdné branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Jedinou výhru hostů v úvodním kole nového extraligového ročníku pomohl Olomouci vybojovat útočník Rostislav Olesz. Někdejší kapitán vítkovického celku, který v létě zamířil do týmu z Hané, otevřel skóre zápasu. O druhém bodu pro Kohouty ale rozhodl až 18 sekund před koncem prodloužení David Škůrek.

Hokejová Tipsport extraliga - 1. kolo:
Třinec - Kladno 6:2
Branky: 13., 24. a 32. Marcinko, 26. Hrňa, 52. O. Kovařčík, 52. P. Vrána -  42. Strnad, 48. Redlich
Litvínov - Brno 2:1
Branky: 9. Gerhát, 29. Myšák - 9. J. Hruška
Mladá Boleslav - Pardubice 4:1
Branky: 25. Flynn, 33. P. Musil, 38. Vondrka, 60. Žejdl - 38. Tybor
Vítkovice - Olomouc 1:2 v prodloužení
Branky: 35. Š. Stránský - 23. Olesz, 65. Škůrek
Karlovy Vary - Zlín 2:1
Branky: 33. O. Beránek, 46. Koblasa - 18. D. Nosek
Sobota: Hradec Králové - Liberec
Předehrávka: Sparta - Plzeň 7:6 PP

Reklama