Hlavní obsah

Třinec - Kladno 6:2Třinec porazil jasně Kladno, čtyřmi body přispěl Marcinko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Marcinko 1 : 0
24. Marcinko 2 : 0
26. Hrňa 3 : 0
32. Marcinko 4 : 0
42. Strnad 4 : 1
48. Redlich 4 : 2
52. Kovařčík 5 : 2
52. Vrána 6 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté odstartovali cestu za obhajobou titulu jasnou výhrou 6:2 nad Kladnem. Hrdinou utkání se stal Tomáš Marcinko, který vstřelil hattrick a připsal si navíc přihrávku. Oceláři rozhodli mezi 24. až 32. minutou, kdy z 1:0 odskočili až na 4:0. Nováček soutěže, jehož výkonu přihlížel pouze ze střídačky Jaromír Jágr, v úvodu třetí třetiny dvěma zásahy snížil. Úřadující mistr ale kontroval dvakrát v 52. minutě během čtrnácti sekund.

Jaromír Jágr na tréninku kladenských Rytířů.

Článek

První šanci zápasu mělo Kladno, ale Valský špatnou rozehrávku domácích nepotrestal a netrefil odkrytou branku. Třinec brzy na to otevřel skóre. Gernát v přesilové hře minul, ale puk se odrazil od zadního mantinelu k volnému Marcinkovi, který skóroval do prázdné branky. Závěr třetiny patřil nováčkovi, který v početní výhodě několikrát zahrozil. Krásnou kombinaci ale nezužitkoval Valský, proti němuž na poslední chvíli skvěle zasáhl betonem Bartošák, další gólovku pak zahodil Strnad.

Na slibný závěr Kladno ve druhé třetině nenavázalo a doplatilo na zbytečný útočný faul, jímž Melka nabídl domácím 32 sekund dlouhou výhodu dvou mužů. Oceláři díky tomu odskočili. Po hezké kombinaci rychle zvýšil Marcinko a v momentě, kdy se Melka vracel z trestné lavice, přidal Hrňa střelou bez přípravy třetí gól. Rychlé zásahy s Rytíři otřásly natolik, že ve vlastní přesilové hře kupili chyby a Marcinko z brejku dva na jednoho zkompletoval po pasu Adamského hattrick.

V kabině Kladna zřejmě trenéři zvedli o přestávce hlas, protože hosté vstoupili do třetího dějství aktivně. Valský si ještě v úniku neporadil s Bartošákem, ale o minutu později vyslal Barinka krásný pasem na zteč Strnada, který snížil. Hosté ožili a Redlich z mezikruží přidal druhý gól, ale další drama domácí odmítli dvěma trefami v 52. minutě během čtrnácti sekund. Prosadili se Ondřej Kovařčík, který zakončil sourozeneckou souhru s Michalem, a po individuálním průniku Vrána.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Gernát, P. Vrána), 24. Marcinko (M. Kovařčík, Kundrátek), 26. Hrňa (P. Vrána, Marcinko), 32. Marcinko (Adamský, D. Musil), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, D. Musil), 52. P. Vrána (Chmielewski, M. Stránský) - 42. Strnad (Barinka, Smetana), 48. Redlich (Machač, Strnad). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0, v oslabení: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Bartošák - Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Gernát, M. Adámek - Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský - Hrehorčák, Hladonik, Kofroň - od 28. navíc Š. Novotný. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Kladno: Cikánek - Austin, Lakos, Nash, Kehar, Smetana, Barinka - Valský, Stach, O'Donnell - Melka, Réway, Zikmund - Redlich, Machač, J. Strnad - Š. Bláha, T. Kaut, Hajný. Trenéři: Lidický, D. Čermák a Kregl.

Reklama

Související témata: