Hlavní obsah

Jarůšek si litvínovský debut proti Kometě pochvaloval

Litvínov

Hokejový útočník Richard Jarůšek je rodákem z Brna a poprvé v dresu Litvínova nastoupil zrovna proti Kometě. Bojovným výkonem v úvodním kolem nového ročníku extraligy přispěl k vítězství domácího týmu 2:1. Byl to pro něj teprve druhý zápas od března, kdy tehdy nastoupil za pražskou Spartu v play off.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Bartejs z Brna a Richard Jarůšek z Litvínova v utkání úvodního kola extraligy.

Článek

Třebaže jste měl dlouhou zápasovou pauzu, nebylo to na vaší hře ani znát. Čemu to přisuzujete?

I když jsem nikde nehrál, trénoval jsem na Spartě s juniorkou, stihl jsem i třífázové tréninky. Fyzička tam byla. Utkání dá sice hráči nejvíc, ale první střetnutí v přípravě jsem sehrál za Litvínov až nedávno proti Ústí nad Labem. Proti Kometě to bylo podruhé a věřím, že to půjde dopředu. Doufám, že se zápas zamlouval lidem, a za ten měsíc, co jsem na zkoušce v Litvínově, týmu pomohu.

Jak se vám hrálo v útoku s Lukášem Kašparem a Janem Myšákem?

Kašpi je velmi zkušeným hráčem a Myši velmi talentovaným. Zatím nám to vychází. Zápas s Kometou byl náročný, měl tempo nahoru dolů. Všechny naše čtyři lajny plnily systém. Vyhovíme si. V Litvínově jsou kvalitní hokejisté. Snad to po prvním kole nezakřiknu a budeme v dobrých výkonech pokračovat.

A první dojmy z litvínovského angažmá?

Děkovačka byla taky výborná.

Jak vidíte svoji hokejovou budoucnost?

To není jen otázka na mě. Chci makat naplno, kvůli tomu mě snad do Litvínova brali. Snad se trenérům a vedení zalíbím a budu tady déle než ten avizovaný měsíc.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice