Hlavní obsah

Vránova šance? Šel jsem tam dost naslepo, tvrdil brankář Komety po skalpu mistra

Praha

V bitvě posledních dvou extraligových šampionů se stal jednou z hlavních postav. Brněnský brankář Karel Vejmelka dostal v úvodních dvou utkáních sezony přednost před ostříleným Markem Čiliakem a role se zhostil skvěle. Na nedělním triumfu nad hokejisty Třince (2:1 po samostatných nájezdech) se podílel dvaatřiceti zásahy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Štencel z Brna (vpravo) střílí úvodní gól zápasu. Dále zprava Guntis Galvinš z Třince, David Musil a brankář Patrik Bartošák.

Článek

„Byl to hrozně těžký zápas. Věděli jsme, do čeho jdeme, že Třinec bude hodně aktivní. Díky bohu za ty dva body," připomněl v rozhovoru pro Českou televizi střeleckou převahu Ocelářů (33:20) třiadvacetiletý gólman. Mezi tyčemi zářil, při přesilovce Slezanů v závěru druhé třetiny za stavu 1:1 vytáhl parádní zákrok proti Vránově ráně zblízka.

„Byla to spíš náhoda, šel jsem tam dost naslepo. Naštěstí mě to trefilo nůž brusle a pak šel puk do tyčky. Byl to asi klíčový okamžik zápasu," přiznal Vejmelka. V souboji proti obhájci titulu tak inkasoval pouze z hole Kundrátka, jenž kvůli zdravotním potížím utkání nedokončil. V nájezdech kryl Vejmelka čtyři z pěti pokusů, pokořil ho akorát přesnou střelou Matěj Stránský.

„Přesně takhle jsem to chtěl provést. Minule jsem jel nájezd v Lize mistrů a udělal úplnou blbost," vykládal útočník Ocelářů. Právě on připravil vyrovnávací trefu Kundrátkovi, jenže Třinec nakonec odvezl z brněnského ledu jen bod.

„Zasloužili jsme si tady vyhrát. První třetina nebyla z naší strany nic moc, ale v těch dalších jsme myslím byli lepší. Měli jsme zápas pod kontrolou, bohužel nám tam nic nespadlo a nájezdy jsou vabank. Domácí měli víc štěstíčka, nemáme se ale za co stydět," dodal Stránský.

Reklama

Související témata: