Hlavní obsah

Brno - Třinec 2:1 SNDuel dvou posledních hokejových mistrů vyhrála Kometa v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Štencel 1 : 0
33. Kundrátek 1 : 1
65. Orsava (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 2. kole extraligy Třinec 2:1 po samostatných nájezdech a získali první body v nové sezoně. Duel posledních dvou mistrů rozhodl Jakub Orsava. V základní hrací době stříleli góly pouze obránci, Brno šlo do vedení v první třetině po trefě Jana Štencela, za hosty vyrovnal v polovině zápasu Tomáš Kundrátek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na brněnského brankáře Karla Vejmelku pálí Petr Vrána z Třince.

Článek

Kometa začala ve velmi svižném a útočném tempu. Už ve třetí minutě se řítili dva na jednoho Mueller s Holíkem, ale koncovku nezvládli. Kromě prvního útoku se výtečně ukázala i formace s Plekancem, ale ani jí nebylo souzeno v úvodu dát gól.

Kometa nevyužila první přesilovou hru, ale stejnou výhodu neproměnil ve vedoucí gól ani úřadující šampion. Největší šanci Ocelářů spálil po patnácti minutách hry Hrehorčák, jenže neuspěl při nájezdu z úhlu, ani při dorážce a objetí Vejmelkovy branky

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Kovařčík z Třince před brněnským brankářem Karlem Vejmelkou, vpravo Tomáš Plekanec.

První gól tak slavila Kometa a zúročila převahu ze závěru první třetiny. Bartošák jen vyrazil prudkou Zaťovičovu střelu z mezikruží a důrazný Štencel zblízka překonal Bartošáka.

Ve druhém dějství přidal Třinec směrem dopředu, vytvořil si střelecké příležitosti sice ne z kategorie vyložených, ale takových, při nichž vynikl a získal jistotu gólman Vejmelka, který je jedničkou mezi brněnskými tyčemi na začátku sezony.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Štencel z Brna (vpravo) střílí úvodní gól zápasu. Dále zprava Guntis Galvinš z Třince, David Musil a brankář Patrik Bartošák.

Činil se ale i Bartošák na druhé straně, to když ve 28. minutě vystihl přesně mířenou střelu k tyči od veterána Plekance. Jednu z mála chyb třinecké defenzívy mohl potrestat Holík ve 32. minutě, ale v samostatném nájezdu těsně netrefil branku.

Třinec byl přece jen odměněn za svoji aktivitu. Stránský našel v útočném pásmu najíždějícího obránce Kundrátka, který přesně umístěnou střelou k tyči vyrovnal. A nemuselo zůstat u jedné trefy. Vrána se ocitl sám před Vejmelkou, ale skvělý zákrok brněnského gólmana jeho šanci zmařil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Na brněnského brankáře Karla Vejmelku pálí Petr Vrána z Třince.

Ve třetí třetině měl více ze hry Třinec, ale brněnská defenzíva v čele s Vejmelkou pracovala bezchybně. Gólman Komety vychytal Ondřeje Kovařčíka při nájezdu, kousek chybělo po teči Adamského.

Prodloužení se hrálo až příliš opatrně, nezrodila se v něm žádná šance a tak rozhodly nájezdy. Na gól Muellera odpověděl Stránský, ale poslední slovo měl s notnou dávkou štěstí Orsava.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávka: 17. Štencel, rozhodující nájezd Orsava - 33. Kundrátek (M. Stránský). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7306.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Mikyska - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, J. Hruška - Kucsera, Lev, Orsava - Jenyš, Kusko, Plášek. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Třinec: Bartošák - Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Haman, Gernát - M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: