Hlavní obsah

Sparta - Třinec 4:2Spartě dietnější menu chutnalo. Třinec zničila čtyřgólovým obratem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Doudera 0 : 1
22. Kovařčík 0 : 2
23. Říčka 1 : 2
41. Kalina 2 : 2
57. Rousek 3 : 2
60. Smejkal 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Zatímco za první dvě kola měli na svém kontě v průměru sedm vstřelených i obdržených gólů na zápas, v předehrávce 3. extraligového kola proti Třinci už hokejisté Sparty servírovali fanouškům dietnější menu. A nakonec jim i chutnalo... Proti Ocelářům dokázali otočit dvoubrankové manko a zvítězili 4:2. Pražané tak doma porazili Třinec poprvé od listopadu 2017. Svěřenci Václava Varadi prohráli potřetí za sebou, Sparta i ve třetím duelu sezony dokázala bodovat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Rousek ze Sparty (uprostřed) se raduje se spoluhráči ze třetího gólu proti Třinci.

Článek

Trenéři obou týmů se oproti posledním zápasům rozhodli udělat změnu v brankovišti, takže za Spartu nastoupil poprvé v sezoně od úvodní minuty Sedláček, na druhé straně se mezi tři tyče poprvé v ročníku podíval Kváča. Pražané se museli obejít bez zraněných obránce Piskáčka a útočníků Kvapila s Černochem, Ocelářům zase chyběli zadáci Matyáš, Kundrátek, Roth, Krajíček a forvardi Polanský s Martinem Růžičkou.

Po velmi opatrném začátku, kdy se domácí pod dojmem divokých přestřelek v úvodních dvou kolech soustředili především na pozornou defenzivu, se jako první osmělili Oceláři a v desáté minutě šli do vedení. Doudera nahodil puk na branku od modré a Sedláček přes hradbu těl před sebou nestačil včas zareagovat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva brankář Třince Petr Kváča a Jan Buchtele ze Sparty v utkání 3. kola extraligy.

Sparťané sice byli střelecky aktivnější, jenže v úvodu druhé třetiny doplatili na faul Blaina. V následné přesilovce hostů totiž Ondřej Kovařčík našel zpoza branky svého mladšího bratra Michala, jenž zvýšil náskok Ocelářů.

Domácím ale netrvalo ani minutu, aby se dostali zpátky na dostřel, když před brankou důrazný Říčka bekhendem překonal Kváču. Svěřence kouče Kruppa kontaktní gól nastartoval, jenže znovu Říčka z nadějné pozice rozvlnil jen boční síť a Kudrna zase odkrytou branku minul.

Čtyřiadvacet vteřin po začátku třetího dějství už se ale Sparta vyrovnání dočkala, Kalinovo nahození totiž prošlo Kváčovi mezi betony. Vrátit Třinci vedení mohl někdejší sparťanský kapitán Vrána, jenže nejdřív v sólovém úniku branku netrefil a pak v přesilovce zamířil jen do horní tyčky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jan Hladonik z Třince, Adam Polášek ze Sparty, brankář Sparty Jakub Sedláček

Když už se zdálo, že duel půjde do prodloužení, vyrobil hrubku Kváča. Blainovo lehké nahození ze středního pásma vyrazil jen před sebe a Rousek dostal Spartu poprvé v utkání do vedení. Na poslední minutu základní hrací doby zkusili hosté hru bez brankáře, vyrovnání se ale nedočkali. Čtyři vteřiny před koncem naopak Smejkal trefil prázdnou branku a uzavřel na 4:2.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 3. kola:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 23. Říčka (Blain, Rousek), 41. Kalina, 57. Rousek (Blain), 60. Smejkal (V. Růžička) - 11. M. Doudera (P. Vrána), 22. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Komárek, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7175.
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Košťálek, Polášek, Ďaloga, T. Pavelka - Řepík, V. Růžička, Smejkal - Forman, Pech, A. Kudrna - Říčka, Sukeľ, Rousek - Buchtele, K. Klíma, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd
Třinec: Kváča - Roth, Gernát, Hrachovský, Galvinš, M. Doudera, Dravecký - M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Š. Novotný - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice