Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:2Pardubice vyhrály v Litvínově a mají první body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kindl 0 : 1
33. Hübl 1 : 1
45. Mandát 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve 3. kole extraligy Litvínov 2:1 a poprvé v sezoně bodovali. Dynamo rozhodlo o výhře ve třetí třetině, kdy vstřelil rozhodující branku Jan Mandát. Východočeši ukončili sérii čtyř porážek s Litvínovem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Denis Kindl z Pardubic a Jiří Říha z Litvínova.

Článek

Souboj Severočechů s Dynamem byl od počátku vyrovnaný. Domácí v úvodu nevyužili první přesilovou hru, v 10. minutě mohl otevřít skóre Petružálek, ale trefil jen tyč Kacetlovy branky. A do vedení se dostali hosté, poté co 69 sekund před koncem první třetiny využil Mandátovu přihrávku zpoza branky Kindl a otevřel skóre.

Východočeši pak nevyužili dvě přesilové hry, zápasu i nadále kralovali brankáři Janus a Kacetl. Podruhé se skóre změnilo ve 33. minutě, kdy se po Ščotkově střele prosadil Hübl a vyrovnal.

Ve 42. minutě mohl Litvínov posunout dokonce do vedení Hanzl, v samostatném úniku ale Kacetla nepřelstil a o necelé dvě minuty později toho litoval ještě více. Mandát se totiž dostal za obranu Vervy a přiblížil hosty premiérovému bodovému zisku v sezoně.

A mohlo být pro hosty ještě lépe. Hovorka ale trefil v polovině třetí části jen horní tyč Janusovy branky. O závěrečný nápor připravilo domácí vyloučení Jarůška v 58. minutě, Severočeši se i tak odhodlali k power play, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Pardubice se v tabulce posunuly na 12. místo, o skóre za Litvínov.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. V. Hübl (Ščotka, Trávníček) - 19. D. Kindl (Mandát, J. Zdráhal), 45. Mandát (Hovorka, D. Kindl). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5021
Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, Trončinský, Ščotka, J. Říha, L. Doudera - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, Myšák, Kašpar - Gerhát, M. Hanzl, J. Petružálek - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Piché, J. Kolář, Ivan, J. Mikuš, J. Zdráhal - Tybor, R. Kousal, Harju - Hovorka, Mandát, D. Kindl - M. Látal, Poulíček, Machala - O. Matýs, Pochobradský, M. Kratochvil. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice