Hlavní obsah

Částečná úleva pro Kladno. Nepos*ali jsme se, těší Redlicha a vyzdvihuje přínos Jágra

Kladno

Na premiérovou výhru v sezoně po návratu do extraligy sice čekají i nadále, na čtvrtý pokus se hokejisté Kladna alespoň dočkali prvního bodu. Přitom to dlouho nevypadalo ani na něj, když ještě necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby prohrávali s Vítkovicemi 0:2. I zásluhou 26letého útočníka Tomáše Redlicha, jenž vyrovnávacím gólem v čase 58:05 poslal zápas do prodloužení. V něm ale Rytíři neuspěli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Redlich z Kladna.

Článek

Je tedy s ohledem na průběh utkání bod ziskem?

Je to částečná úleva. Stejně mám ale pocit, že body mohly být klidně tři. Škoda, že nemáme alespoň dva. Vítkovice nám ale daly lekci z proměňování šancí. My jsme těch svých zase měli spoustu.

Věřili jste, že i za nepříznivého stavu 0:2 pořád není hotovo?

Pořád jsme hráli stejně jako předtím. V minulých třech zápasech jsme měli problém, že když jsme dostali první gól, napadaly nám tam další čtyři. Proto jsme si teď říkali, že musíme zůstat trpěliví. Trošku jsme se z toho poučili a nepos*ali jsme se z toho. Pořád to ale není ideální.

I tak ale šlo o váš nejlepší výkon v sezoně?

Největší zlepšení je v tom, že jsme nedostali pět a víc gólů. Bylo to o trpělivosti, nepropadali jsme a hráli dobře dozadu. Před zápasem jsme si k tomu řekli svý, ale musíme na tom pořád pracovat.

Pomohl vám i Jaromír Jágr, který se do sestavy vrátil v pátek v Karlových Varech po zranění?

Je výborný na puku, neskutečně se udrží v útočném pásmu. Spoluhráčům z lajny Zikmundovi s Valským pomáhá, aby hráli v útočném pásmu líp, a vytváří jim spoustu šancí.

Foto: Roman Mareš

Kladenský útočník Jaromír Jágr bráněný Tomášem Černým z Vítkovic.

Věříte, že zisk bodu proti Vítkovicím je tím správným odrazovým můstkem do dalších utkání?

To uvidíme v dalších zápasech. V pátek jedeme do Zlína, musíme hrát zase trpělivě a dobře zezadu. Hlavně ale musíme proměňovat šance. V tom je strašný rozdíl oproti první lize.

Reklama

Související témata: