Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 4:3Mistr se trápí, venku prohrál i počtvrté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Marcinko 0 : 1
5. Musil 1 : 1
6. Hrehorčák 1 : 2
7. Najman 2 : 2
17. Skalický 3 : 2
39. Najman 4 : 2
48. Dravecký 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Třince podlehli v 5. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:4 a i počtvrté v sezoně venku prohráli. Naopak Středočeši zvítězili doma i potřetí. Dvěma góly se o to postaral Ondřej Najman a dvěma nahrávkami Jan Stránský. Mladá Boleslav zdolala úřadující mistry potřetí za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj a útočník Michal Kovařčík z Třince.

Článek

Třinec už po minutě hry otevřel skóre. Domácí útočník Žejdl nedůrazným výhozem přihrál Hrňovi, jehož střelu dorazil Marcinko za gólmana Krošelje. Bruslařský klub odpověděl za necelé čtyři minuty zásluhou Pavla Musila, který se prosadil střelou před kruhem.

Za téměř dvě minuty dokonali Středočeši obrat. Obránce Pláněk naznačil střelu, ale místo toho přihrál na Najmana, který puk jemně tečoval a překonal brankáře Bartošáka. Hostující lavička si vyžádala trenérskou výzvu kvůli údajnému porušení pravidel, rozhodčí však posoudili gól jako regulérní.

Oceláři odpověděli za 95 vteřin. Vrána našel před brankou nikým nehlídaného Hrehorčáka, který zařídil nerozhodný stav a v sedmém extraligovém zápase se radoval z premiérové branky. Vedení na stranu Slezanů mohl strhnut Adamský, jehož střelu zastavil Krošelj lapačkou.

Gólová přestřelka pokračovala. Ševc přihrál volnému Vondrkovi, jehož střela se snesla za Bartošáka a na brankovišti byl nejrychlejší Skalický, jenž zaznamenal třetí gól domácích. Od druhé třetiny se místo Bartošáka postavil do branky Kváča.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Třince Patrik Bartošák inkasuje druhý gól. Přihlížejí (zleva) Vladimír Roth z Třince a Lukáš Pabiška z Mladé Boleslavi.

Ve 32. minutě se před Kváčou objevil sám Zbořil, který však zamířil pouze do třineckého gólmana. Na druhé straně promáchl puk z bezprostřední blízkosti David Musil.

V 39. minutě přidal Najman druhou trefu v utkání. Jednadvacetiletý útočník zachytil na modré kotouč, vyměnil si ho s Janem Stránským a zakončením mezi kruhy zvýšil na dvougólový rozdíl. Vzápětí ujeli domácí do přečíslení dvou na jednoho, ale Šťastný po Žejdlově pasu zamířil jen do Kváči.

V úvodu závěrečné třetiny se netrefil zblízka Žejdl. V 48. minutě snížil Dravecký, který dostal puk do sítě před posunutím branky. Sudí uznali gól po zhlédnutí videozáznamu. Také Mladá Boleslav využila trenérské výzvy, která však původní verdikt nezměnila. Druhou asistenci večera zaznamenal Hrňa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Třince Tomáš Marcinko (druhý zprava) překonává Gašpera Krošelje v brance Mladé Boleslavi.

Dvoubrankový náskok mohl domácím vrátit Zohorna, jenže ležícího Kváču nepřekonal. Následně Bruslaři nevyužili ani dvouminutovou početní výhodu. Hosté se v závěru nedostali ani ke hře bez brankáře, jelikož se Hrňa nechal vyloučit. Středočeši tak dohráli závěr utkání v poklidu.

Mladá Boleslav zvítězila ve čtvrtém z pěti úvodních zápasů a bodově se na Oceláře dotáhla. Navíc sehrála o dva duely méně. Slezané, kteří před vlastními diváky naplno bodovali ve všech třech utkáních, si ve čtyřech venkovních soubojích připsali pouze bod.

5. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:3 (3:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. P. Musil (R. Zohorna, J. Stránský), 7. Najman (Pláněk, P. Kousal), 17. Skalický (Vondrka, Ševc), 39. Najman (J. Stránský) - 1. Marcinko (Hrňa), 9. Hrehorčák (P. Vrána), 48. Dravecký (Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Šindler - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3221.
Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Třinec: Bartošák (21. Kváča) - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Adámek, M. Doudera - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň, Hladonik, Adamský - Polanský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice