Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 0:3Vítkovice nestačily na Kometu a poprvé v sezoně nebodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Zaťovič 0 : 1
20. Zaťovič 0 : 2
42. Orsava 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Vítkovic poprvé v sezoně nebodovali, když v domácím utkání 5. kola extraligy podlehli Brnu 0:3. Dva klíčové góly vstřelil v první dvacetiminutovce Martin Zaťovič, který navíc v závěru přidal i asistenci. Kometa podruhé v řadě vyhrála bez obdrženého gólu, brankář Karel Vejmelka tak už 120 minut neinkasoval. Brňané zvítězili nad ostravským celkem podesáté z posledních jedenácti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Brna se radují z druhého gólu, který dal Martin Zaťovič (druhý zleva).

Článek

První třetina přinesla vyrovnaný hokej, hosté si přesto vytvořili dvougólový náskok. A to i zásluhou brankáře Vejmelky, který v páté minutě zneškodnil Stránského blafák z trestného střílení.

Šance měly oba týmy, Kometa ale byla produktivnější. Vzorově naložila hned s první přesilovkou: Zaťovič po rychlé kombinaci při hře pět na čtyři zblízka pouze nastavil hůl a ve 14. minutě otevřel skóre.

V podstatě hned po buly mohl zvýšit Plášek, ale z mezikruží Svobodou nepřekonal. Další snadný gól si připsal opět až Zaťovič, který 51 sekund před koncem první části zaskočil Svobodu švihem z levého křídla.

Vítkovice naopak dále plýtvaly časem a ani ve druhé třetině nedokázaly zužitkovat žádnou z nadějných situací před brankou Komety. Asi nejblíže byl v 32. minutě exbrněnský Mallet, ale v přesilovce zblízka trefil jen Vejmelkův beton.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Schleiss z Vítkovic a Martin Zaťovič z Brna.

Domácí naděje ještě ve 40. minutě zázračně uchránil Svoboda při dvojité příležitosti Muellera, ale ve 42. minutě Kometa opět udeřila z přesilovky a Orsava ranou bez přípravy zavěsil na 3:0.

Domácí se nezmohli ani gól, přestože dřeli až do konce. Stránský se sice sám protlačil až před Vejmelku, ten ale dokázal zakročit betonem a poradil i s dalšími pokusy domácích. Brno tak počtvrté v řadě bodovalo.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Zaťovič (P. Holík, Mueller), 20. Zaťovič (Štencel), 42. Orsava (P. Holík, Zaťovič). Rozhodčí: Kika, Stano (SR) - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 5905.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, T. Černý, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk - Lakatoš, Š. Stránský, Roberts Bukarts - Schleiss, Vopelka, Kurovský - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, J. Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Plášek, Plekanec, J. Hruška - Kucsera, Lev, Orsava - Kratochvíl, Süss, Jenyš. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata: