Hlavní obsah

Zlín - Kladno 1:2Bída Zlína pokračuje, stále je bez bodu. Jágrův tým poprvé slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hajný 0 : 1
17. Palmberg 1 : 1
52. Stach 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Kladna se dočkali první výhry po návratu do extraligy po pěti letech. Rytíři zvítězili v 5. kole na ledě Zlína 2:1 a rozhodl o tom v 53. minutě útočník David Stach. Berani zůstávají bez bodu poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Réway z Kladna a Jakub Herman ze Zlína.

Článek

Postavení obou týmů v tabulce se projevilo na hře a diváci na téměř zaplněném Zimním stadionu Luďka Čajky sledovali hlavně boj. Jako první měli větší tlak domácí, z čehož vyplynula přesilová hra, ve které však Godla, nová posila kladenského brankoviště, zasahovat nemusel.

Následně si vzali slovo Rytíři. Nejprve se dostal do samostatného úniku Zikmund, ale Kašíka nepřekonal. Následně zahrozil Valský a v 16. minutě otevřel skóre z hranice brankoviště Hajný. Za 57 sekund ale při Kautově vyloučení vyrovnal Švéd Palmberg, který si připsal první gól v české extralize.

Po 49 vteřinách druhé části musel odstoupit ze hry domácí brankář Kašík. Freibergs fauloval Jágra, který bruslí vrazil do Kašíka a zlínská opora musela přepustit své místo dvacetiletému Hufovi, který má za sebou v extralize pouze jediný start v play out v roce 2017.

Do vedení mohli jít Berani v polovině duelu, kdy seděl na trestné lavici právě Jágr, Freibergs ale trefil tyč. Další ztrátu domácí počítali krátce před koncem druhé třetiny, kdy po Austinově zákroku skončil s krvavým zraněním elitní centr Zlína Sedláček. Při souboji mu spadla přilba a duel pro něj skončil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu.

Ve závěrečné části byli mírně lepší hosté, což proměnili celkem snadno v gól v 53. minutě. Strnadovu lehkou střelu Huf neudržel v lapačce, čehož pohotově využil Stach. Domácí mohli vyrovnat za pár sekund, kdy chyboval za bránou Godla, ani zcela prázdná branka ale domácím ke gólu nestačila.

Poslední možnost k prvnímu bodovému zisku v sezoně měl Zlín krátce před koncem při početní výhodě, nic překvapivého ale nevymyslel.

5. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Palmberg (Freibergs, J. Ondráček) - 16. Hajný (P. Machač, Zelingr), 53. Stach (J. Strnad, Zelingr). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 6806.
Zlín: Kašík (21. Huf) - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček - Szturc, P. Sedláček, Köhler - Dufek, Herman, Šlahař - Honejsek, Palmberg, Kubiš - J. Ondráček, Popelka, Fryšara - od 21. navíc Okál. Trenéři: Stavjaňa a Martin Hamrlík.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Smetana - Jágr, Zikmund, Valský - Redlich, Stach, J. Strnad - Hajný, P. Machač, O'Donnell - Réway, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín