Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 4:5Severočeši přestříleli Vervu a drží vedení v tabulce, Hübl překonal Tonův rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Bulíř 0 : 1
26. Lenc 0 : 2
27. Štich 1 : 2
33. Filippi 1 : 3
37. Jurčík 2 : 3
39. Bulíř 2 : 4
43. Hübl 3 : 4
48. Krenželok 3 : 5
51. Válek 4 : 5
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté vedoucího Liberce vyhráli v 5. kole extraligy na ledě Litvínova 5:4 a udrželi si v nové sezoně neporazitelnost. Bílí Tygři vládnou tabulce o bod před druhým Hradcem Králové a třetí Olomoucí. Verva počtvrté za sebou nebodovala a klesla na 12. místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Justin Peters v akci

Článek

První šanci zápasu měl ve druhé minutě Zachar, ale Janus našel puk ve výstroji. Na druhé straně prověřil Peterse Jánošík, ale i liberecký brankář byl připraven. V šesté minutě ujížděl z pravého křídla Kašpar, americký brankář ale vyrazil puk betonem. Další šance přišla až v závěru první části, Hübl švihem trefil pouze Petružálka, který s bolestivou grimasou odjel na střídačku.

Ve druhé třetině se už diváci dočkali šesti branek. Nejprve prověřil ranou od modré čáry Januse Kotvan. V 24. minutě našel přesným pasem Hudáček Bulíře, který střelou z mezikruží otevřel skóre. Za 87 vteřin přidal druhou branku Lenc, jenž pohotově dorazil puk za bezmocného domácího brankáře.

Za 68 sekund domácí snížili. Jarůšek vypálil a Štich svým důrazem vstřelil svou první branku v litvínovském dresu po letním příchodu z Chomutova. Vyrovnal se ale Vervě nepodařilo a naopak ve 33. minutě podnikli úspěšný výpad hosté. Lenc ideálním pasem našel Filippiho, který nedal Janusovi šanci.

V 37. minutě Litvínov opět zkorigoval stav. Jánošík krásnou přihrávkou trefil přesně hůl Jurčíka, pro kterého nebyl problém doklepnout puk do sítě. V závěru prostřední části hosté opět odskočili na rozdíl dvou branek. Přesilovou hru pěti proti třem proměnil ve svou druhou brankou v zápase Bulíř.

Hübl dal domácím naději

V 43. minutě našel Petružálek Hübla a ten snížil na 3:4. Byla to jeho 336. branka v základní části samostatné české ligy a překonal tak rekord Petra Tona (335 gólů). Celkově má Hübl na kontě v nejvyšší soutěži 363 branek.

O dvě minuty později se na druhé straně radoval Jelínek, domácí lavička si ale vyžádala trenérskou výzvu a rozhodčí po přezkoumání branku neuznali. V 48. minutě se už Bílí Tygři znovu prosadili. Douderovu chybu potrestal ranou nad vyrážečku Krenželok.

Litvínov se ale rychle dokázal opět vzpamatovat a Válek snížil na 4:5. Vyrovnat mohl Gerhát, Peters všal svůj tým v důležité chvíli podržel. Litvínov to v závěru zkoušel bez brankáře, hosté si už svůj náskok vzít nenechali.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 27. Štich (Jarůšek), 37. Jurčík (Jánošík, Kubát), 43. V. Hübl (J. Petružálek), 51. Válek (Kubát, J. Petružálek) - 24. Bulíř (J. Vlach, L. Hudáček), 26. Lenc (Filippi), 33. Filippi (Lenc, Marosz), 39. Bulíř (Filippi, Šmíd), 48. L. Krenželok. Rozhodčí: Pešina, Micka - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4538.
Litvínov: Janus - Trončinský, L. Doudera, Ščotka, J. Říha, Jánošík, Štich, Kubát - Gerhát, V. Hübl, J. Petružálek - Jarůšek, M. Hanzl, L. Kašpar - Válek, J. Mikúš, Zygmunt - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.
Bílí Tygři Liberec: Peters - Šmíd, Hanousek, Knot, Kotvan, Graborenko, Derner, Kolmann - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Ordoš. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články