Hlavní obsah

Brankář čapal a kapitán zařídil. Náš výkon je lepší a lepší, těší Vejmelku po druhé nule v sezoně

Ostrava

Karel Vejmelka v bráně a Martin Zaťovič v útoku se nejvýrazněji podepsali pod vítězství Komety Brno 3:0 na ledě Vítkovic. Gólman Vejmelka vychytal druhé čisté konto v řadě a kapitán Zaťovič se po čtyřzápasovém půstu konečně zapsal do zápasových statistik jinak než jen trestnými minutami. Úvodní dva góly vstřelil a na třetí Jakuba Orsavy přihrál.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Vítkovic Šimon Stránský a brankář Brna Karel Vejmelka.

Článek

„Těžký začátek. Výborně nás podržel Karel v bráně. Byl opět vynikající. Hned v úvodu chytil nařízené trestné střílení, to bylo hodně důležité. Kdybychom prohrávali, asi by to byl zase jiný zápas. Ale podařilo se nám odskočit v první třetině a to se pak hraje líp," vykládal brněnský kapitán Zaťovič.

Na nájezd Šimona Stránského v 5. minutě se Zaťovič ani nedíval. „Věřil jsem gólmanovi, že to chytí," přiznal Zaťovič, podle něhož si Brno chvíli zvykalo na vysoké tempo Vítkovic. „Hrají aktivně a hodně bruslí, je jich všude plno. Z toho pak vzniká, že tam někdo propadne," vysvětloval faul a následný nájezd Zaťovič. „Když jsme dali góly, už to bylo v naši režii," popsal Zaťovič.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Alexandre Mallet z Vítkovic, Jakub Lev z Brna a Erik Němec z Vítkovic.

Vítkovičtí vyslali na brněnského Vejmelku úctyhodných 40 střel, puk za jeho záda ale nedostali. „Je to pro mě rozhodně lepší, protože, když mám zákroků méně, je těžší udržet se v koncentraci," neztěžoval si na příliš práce Vejmelka, který ve čtvrtém kole vynuloval střelce Sparty, v pátém zastavil všechny pokusy nájezdníků z Vítkovic.

Dvakrát vychytal sólo nájezd Šimona Stránského. „Nařízené trestné střílení byl myslím jeden z klíčových okamžiků zápasu. Doufám, že nám to pomohlo i psychicky. Když na mě jel podruhé, tak jsem měl i trochu štěstí, protože jsem nebyl úplně u tyčky. Naštěstí to tam nezasunul. Byly to docela dost podobné situace, ale stálo při mně štěstí a díky tomu máme tři body," řekl Vejmelka, jenž i v pátém utkání sezony dostal přednost před zkušenějším Markem Čiliakem.

„Tým hraje tak, jak si přejeme, v každém zápase je náš výkon lepší a lepší. Jsme rádi, že jsme to takhle zvládli," řekl 23letý gólman.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Schleiss z Vítkovic a Martin Zaťovič z Brna.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec