Hlavní obsah

Hokejová Sparta má posilu z Finska!

Praha

Hokejový útočník David Tomášek posílil po konci angažmá ve finské Jyväskylä pražskou Spartu. S mateřským klubem se dohodl na dlouhodobé smlouvě. Zasáhnout by podle všeho může už do nedělního extraligového utkání na ledě Mladé Boleslavi.

Foto: HC Sparta

Hokejový útočník David Tomášek posílil po konci angažmá ve finské Jyväskylä pražskou Spartu.

Článek

Třiadvacetiletý útočník se vrací do Sparty po devíti letech, kdy ještě jako žák zamířil do zámoří. Přes žákovské soutěže a OHL se vrátil do Česka, kde nastupoval za Pardubice a propracoval se až do reprezentace.

„David byl loni dlouhou dobu člen reprezentačního kádru, z něhož vypadl až těsně před mistrovstvím světa. Je to mladý, ambiciózní hráč a navíc náš odchovanec. Ve Spartě působil před svým odchodem do zámoří. Po ukončení smlouvy ve finském Jyväskylä jsme se domluvili na dlouhodobé smlouvě až do roku 2022," uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Předešlou sezonu odehrál David Tomášek ve finské SM-liize, kde nasbíral 36 bodů (11+22) v 56 zápasech základní části a další gól vstřelil ve dvou duelech play off. V aktuálním ročníku zasáhl do sedmi utkání se solidní bilancí jedné trefy a pěti gólových přihrávek, ale po ukončení smlouvy v Jyväskyle se dohodl na angažmá se Spartou.

"Vracím se do míst, kde to dobře znám, kam jsem se jako malý kluk chodil dívat na áčko. Je to speciální pocit a rozhodně jsem za to moc rád," řekl po příchodu.

Je rád, že se dohodl na dlouhodobé smlouvě. "Mít delší smlouvu je pro každého hráče příjemnější, stabilnější. Klub chce, abych tu odvedl dlouhodobější práci. Cítím, že aktuálně je to pro obě strany nejlepší možnost. Mohu se soustředit na hokej a neřešit hokejové smlouvy," řekl.

Hlinku i Tona sledoval ještě jako kluk

Pochvaloval si jednání s Tonem a sportovním manažerem Jaroslavem Hlinkou. "Oba dva jsem sledoval jako malý kluk, byli to neskuteční hráči. Jejich vystupování i přístup byl velice lidský, dobře rozumí pocitům hráče. Oba si prošli extraligou i zahraničím. Samozřejmě člověka potěší, když o něj mají zájem takové hokejové persony," řekl Tomášek.

Z týmu zná dobře řadu hráčů. "S některými jsem dokonce vyrůstal, třeba Jirkou Černochem nebo Honzou Košťálkem, kteří jsou také odchovanci. Jirku Smejkala znám dobře z mládežnických reprezentací, Michala Řepíka a Adama Poláška pak z reprezentačního A-týmu. Opravdu znám víceméně celý tým. I to pro mě bude jednodušší. Vím, že tahle parta je fakt silná," uvedl.

Doufá, že se Spartou zažije úspěchy, jaké sledoval z hlediště. "Nemůžu zapomenout na tradici klubu, jeho úspěchy. Hlavně na vynikající hráče, které Sparta vyprodukovala do světového hokeje nebo reprezentace. Moc bych chtěl, aby se vrátilo to, co jsem ve Spartě zažíval jako fanoušek a mladý hráč. Fanoušci i všichni okolo by si moc přáli titul, ale k tomu je dlouhá a těžká cesta," uvedl a těší se na atmosféru v O2 areně.

Věří, že v dresu Sparty si znovu řekne i o reprezentační pozvánku. "Rozhodně budu vidět víc než ve finské lize. Vše ale záleží na mých výkonech," dodal Tomášek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články